7 lucruri de care trebuie sa ții cont atunci când urmărești vehiculele pe traseu

Scris de: Camelia Filip in data de: 09.12.2016 13:54:10

 

urmarire vehicule traseu, indici rapoarte safefleetCare sunt principalele obiective ale unui manager de flotă? La o astfel de întrebare vei răspunde și tu, negreșit: creșterea productivității și reducerea costurilor.

Urmărirea vehiculelor pe traseu coroborată cu informațiile rezultate din diferite rapoarte ale platformei de monitorizare a flotei te vor ajuta să verifici periodic în ce măsură aceste obiective sunt realizabile și unde anume trebuie intervenit pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Exemplificând cu funcționalitățile și raportările pe care SafeFleet le oferă utilizatorilor, dincolo de opțiunea dedicată de urmărire a vehiculelor în timp real care oferă poziția actualizată o dată la 10 - 20 de secunde și te ajută să vizualizezi poziția vehiculului pe traseu, poți accesa o serie de informații care îți permit interpretarea rezultatelor flotei tale.


Indicii cu privire la productivitate

#1 Condițiile de trafic pe o anumită rută

Prin monitorizarea traseelor pe care circulă vehiculele din flota ta vei putea obține o serie de informații care îți vor servi ca premise importante pentru activitățile de rutare. Optimizarea rutelor te va ajuta, astfel, să eficientizezi consumul de carburant și să scazi emisiile de CO2, să scazi costurile de mentenanță și costurile cu plata orelor suplimentare efectuate de șoferi.

articol-ebook-banner-rutare.png


#2
Accesul în anumite perimetre presetate: Regiuni de Interes și Geofence  

Cu ajutorul acestor opțiuni poți vedea ce vehicul a ieșit sau a intrat din regiunea creată, șoferul implicit al vehiculului respectiv, numele Regiunii de Interes, momentul de intrare, momentul de ieșire din perimetrul respectiv și durata petrecută în interior sau în exterior. 

#3 Raportări comparative: Călătorii & Distanțe Parcurse

Accesând cele două tipuri de rapoarte și analizându-le comparativ vei putea afla:

  • informații detaliate despre unde a mers șoferul (raport Călătorii). Raportul poate fi ajustat in functie de 4 filtre specifice  - programul de lucru, afișarea adreselor sau afișarea poziției geografice și scopul calatoriei.
  • informații cu privire la duratele unor seturi de călătorii: cât a staționat vehiculul, cât a fost condus, cât a staționat cu motorul pornit și ce perioadă de pauză a existat între călătorii. (raportul Distanțe parcurse).

Indicii cu privire la eficiența costurilor 

#4 Taxele vehiculului

Nu de puține ori managerii de flote se confruntă cu plăți suplimentare care sunt, de cele mai multe ori, rezultatul neachitării la timp a unor taxe specifice vehiculelor. Utilizând opțiunea Atribute Vehicul disponibilă în meniul platformei tale de monitorizare vei putea primi notificări automate cu privire la datele de expirare ale asigurărilor sau ale inspecției tehnice obligatorii.

#5 Situația alimentărilor

Raportările cu privire la alimentările realizate în cadrul unei flote sunt foarte importante în special prin prisma informațiilor legate de consumul de combustibil și de consumul real/normat.

#6 Semnalări cu privire la comportamentul șoferului

Staționarea cu motorul pornit, depășirea limitei de viteză și accelerarea sau frânarea bruscă reprezintă indicii ale unui mod de condus ineficient care poate genera costuri semnificative. Raportările din aplicația ta de monitorizare cu privire la aceste 3 aspecte te vor ajuta să manageriezi în timp util situația:

  • Staționarea cu motorul pornit - poți seta o limită de staționare și vei primi notificări ori de câte ori are loc o staționare nejustificată.
  • Depășirea limitei de viteză - poți seta praguri specifice pentru fiecare segment de drum. Aplicația va prelua limitele de viteză pentru fiecare segment și va afișa depășirile în funcție de setările făcute.

#7 Rezultate ale calculului de combustibil cu sonda de nivel sau prin legarea la calculatorul de bord al mașinii care vede nivelul de carburant cu sonda nativă

Furturile de combustibil reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă un manager de flotă. Odată ce ai achiziționat și instalat în interiorul unui rezervor o sondă digitală sau există o integrare cu calculatorul de bord al mașinii vei avea acces la calculul de consum bazat pe variații de nivel de carburant și alerte în cazul variațiilor bruște de nivel, care indică furtul sau alimentări de carburant.

» Vreau LiveDemo

Topics: Rutare trasee