Ce ai de câștigat dacă îți monitorizezi flota auto?

Scris de: Camelia Filip in data de: 01.02.2019 10:40:00

monitorizare flota auto safefleet

De câte ori ți-ai pus aceste întrebări și te-ai gândit la nevoia implementării unui sistem telematic? Dacă nu ai făcut deja acest lucru, între tine și procesul de achiziție sunt doar o serie de întrebări pe cale să-și găsească răspunsul.

provocari utilizare platforma

Companiile care oferă sisteme telematice din România au disponibil online un volum mare de informații. Cum sunt aceste platforme percepute de cei care le utilizează pentru monitorizarea unei flote auto?

Statisticile ne-au ajutat să înțelegem percepția utilizatorilor de sisteme telematice și problemele cu care aceștia se confruntă:

"Nu reușeam să am o evidență clară a ceea ce fac șoferii flotei mele auto pe teren." [manager flotă auto, companie de Distribuție]

Timpi de livrare depășiți, probleme de gestiune, costuri mari de operare, dificultăți în controlul și siguranța mărfii? Toate acestea pot apărea în absența unui sistem de monitorizare a flotei auto GPS.

Din perspectiva monitorizării activităților desfășurate de șoferi pe teren, un sistem telematic eficient poate ajuta managerul de flote auto să aibă un control mai bun asupra:

  • managementului flotei prin comunicarea facilă și bidirecțională cu șoferul, rutarea traseelor, urmărirea vehiculelor și emiterea corectă și la timp a documentelor de deplasare;
  • siguranței transportului de mărfuri prin identificarea unică a șoferilor, evitarea furturilor prin localizare rapidă și imobilizare a vehiculului de la distanță, asigurarea condițiilor optime de transport;
  • costurilor prin monitorizarea comportamentului șoferilor, a consumului de carburant și a timpilor de lucru.

"Comparând rezultatele, îmi dau seama acum că aveam costuri de combustibil mult mai mari." [manager companie de Transport]

Dacă vei întreba un manager care este principala sursă generatoare de costuri mari pentru o flotă auto, îți va răspunde: consumul de carburant.

image02-1.png

Costurile aferente consumului de combustibil sunt logice în măsura în care sunt corect monitorizate.Cum te poate ajuta un sistem telematic (de monitorizare GPS) să eficientizezi aceste costuri? Implementarea unei platforme performante poate să te ajute prin conectarea la interfața standard FMS a vehiculului și livrarea de informații cu privire la:

  • nivelul de carburant din rezervor, kilometrajul din bord, turația motorului sau date de la tahograf;
  • calcularea nivelului de combustibil în rezervor cu ajutorul sondei de nivel;
  • importul de alimentări realizate.

"Monitorizarea costurilor de mentenanță era consumatoare de timp, inexactă și costisitoare." [manager flotă auto din domeniul Bănci & Asigurări]

Eficientizarea costurilor de mentenanță nu este, cel mai probabil, un beneficiu de primă linie pe care ți-l oferă un sistem de monitorizare a flotelor auto GPS. Printr-o monitorizare corectă a consumului de combustibil și a comportamentului șoferului acesta este, de fapt, un beneficiu derivat dar cu efecte pe termen lung și cuantificabile.

Din punctul de vedere al comportamentului șoferului, conform statisticilor șofatul sportiv duce la creșterea costurilor de întreținere a unui vehicul cu aproximativ 350 euro pe an.

Odată cu obținerea unui mod de condus mai puțin agresiv, compania va avea de câștigat prin scăderea uzurii vehiculelor și extinderea duratei lor de utilizare.

"Până la implementarea unui sistem de monitorizare GPS am avut cheltuieli mai mari cu angajații." [manager flotă auto din domeniul Construcții]

Cheltuielile cu angajații nu se rezumă la cele salariale. Cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS poți eficientiza timpul de deplasări (prin rutarea traseelor în funcție de timp, de exemplu), poți reduce numărul de amenzi și plăți adiționale, elimina furtul sau risipa de combustibil, monitoriza timpul efectiv de lucru, controla de la distanță situațiile neplăcute (prin instrumente precum Butonul de panică pentru notificarea în caz de urgență, sau Imobilizarea vehiculului în caz de furt).

"Piața serviciilor este extrem de competitivă, iar eficiența flotei poate influența semnificativ portofoliul de clienți." [manager  companie Leasing & rent-a-car]

Disponibilitatea serviciilor tale, eficiența și profesionalismul șoferilor din flota pe care o administrezi, capacitatea companiei de a face noi investiții strategice pentru a se alinia cerințelor pieței contribuie semnificativ la felul în care vei reuși să te diferențiezi în raport cu business-urile cu care te afli în competiție.

Aceste atuuri competiționale devin posibile doar în condițiile unui management eficient al flotei, puternic susținut de un sistem telematic inteligent și flexibil.

Vrei să afli mai multe despre cum poți eficientiza costurile și activitatea flotei tale auto?

Află din eBook-ul SafeFleet Cum să reduci costurile flotei cu 60% cele 6 metode cheie aplicate de managerii flotelor cu ajutorul sistemelor telematice.

monitorizare gps pentru reducere costuri operationale

Topics: Monitorizare flota