Sfaturi pentru stabilirea traseelor în condiții meteo nefavorabile

Scris de: Camelia Filip in data de: 07.12.2016 10:40:52

articol-conditii-meteo-2

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile și uneori imprevizbile, planificarea rutelor poate suferi modificări majore, ceea ce îți poate da peste cap activitatea cu ușurință. Te-ai obișnuit deja cu vremea capricioasă care îți poate întrerupe activitatea, poate cauza decalaje, închideri de drumuri, dar ești pregătit să o confrunți? Am pregătit pentru tine cinci sfaturi utile pentru a realiza rutarea în condiții meteo extreme.

Fii întotdeauna pregătit pentru orice traseu

Da, nu lăsa niciodată la voia întâmplării călătoriile în condiții meteo neprielnice. Orice manager de flotă care își dorește continuitatea activității va avea pregătită o strategie și un plan de urgență la îndemână. Te poți pregăti în avans cu scenarii alternative prin sistemul de rutare a traseelor. De exemplu, poți simula închiderea unor drumuri, închiderea unor depozite, scăderea vitezei de deplasare și poți evalua impactul acestor modificări asupra resurselor de care dispui și a timpilor de livrare pe traseu.

Folosește-te de cunoștințele șoferilor / echipei

Șoferii știu cel mai bine ce înseamnă să te confrunți cu vreme rea pentru că au fost de nenumărate ori față în față cu situații limită, nevoiți să termine programul de lucru în condiții optime, în siguranță pentru ei și vehiculele conduse. De aceea, fă echipă cu șoferii, identificați problemele pe care vremea le poate cauza și agreați împreună cele mai bune opțiuni pentru rutarea traseelor.

Folosește monitorizarea pentru reacții în timp real

Beneficiază la maximum de legătura dintre planificarea rutelor și urmărirea vehiculelor pentru a fi sigur că decalajele sunt recuperate sau gestionate prompt. Integrarea sistemului de rutare cu cel de urmărire a vehiculelor îți permite să monitorizezi în timp real progresul vehiculelor comparativ cu planificarea realizată.

Menține clienții informați

La fel ca tine, clienții tăi își fac griji când știu că livrarea are loc în condiții extreme. Vor fi înțelegători cu mici decalaje, dar e mai bine să le trimiți din timp notificări, mai ales dacă știi că vei depăși cu mult timpul estimat de livrare. Compară planul cu datele furnizate în timp real de sistemul de monitorizare și asigură-te că echipa de customer-care trimite clienților SMS-uri sau email-uri cu actualizările privind livrarea.

Rămâi conectat la informațiile din trafic indiferent de traseele parcurse

Traficul poate fi rapid afectat de drumuri blocate de zăpadă, de zone de șosea inundată sau de accidente de pe traseu cauzate de vremea extremă. Menține-ți atenția la schimbările de vreme și la modul în care acestea afectează rețelele de drumuri, verificându-le cu tool-uri speciale.

Nu e deloc ușor să realizezi transporturi și să faci livrări când vremea ți se împotrivește, însă un sistem de rutare și o planificare strategică te va ajuta să minimizezi efectele vremii asupra activității flotei și să îți duci planul la bun sfârșit.

New Call-to-action

Topics: Rutare trasee