Ce vehicule vor beneficia de derogări de la limitele maxime de lungime şi masă?

Scris de: Camelia Filip in data de: 09.05.2017 15:00:00

vehicule derogari limite maxime lungime masaNoul proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, transpune prevederile Directivei (UE) 2015/719.

Conform acestei directive europene, în spatele vehiculelor va fi permisă ataşarea unor „dispozitive aerodinamice retractabile sau pliabile” în scopul reducerii consumului de combustibil - derogându-se încadrarea acestora în categoria celor care depășesc lungimea maximă admisă.

În vizorul aceluiași proiect se află și sistemele de propulsie alternative, care includ sisteme de propulsie hibride (cele care preiau energie din combustibili consumabili şi/sau dintr-o baterie sau alt dispozitiv electric sau mecanic de stocare a energiei).

Reducerea considerabilă a poluării prin utilizarea acestor sisteme de propulsie contrabalasează greutatea crescută a vehiculului - astfel că proiectul mai sus amintit prevede derogări inclusiv pentru această categorie.

Scopul noului proiect de lege este să transpună prevederile din Directiva (UE) 2015/719, care vizează în special controlul respectării maselor maxime admise în circulaţie. În acest context, până în data de 27 mai 2021 vor fi controlate și identificate vehiculele sau ansamblurile de vehicule pentru care există suspiciuni de depăşire a maselor maxime admise în circulaţie pe drumurile publice din România

Surse: www.curierulnational.ro, http://floteauto.ro

Topics: Stiri/Info