Din 18 mai intră în vigoare tarifele de referință RCA

Scris de: Camelia Filip in data de: 11.05.2017 15:00:00

Closeup of a man writing on a clipboard in a garage.jpeg

Începând cu data de 18 mai 2017 vor intra in vigoare tarifele de referință ale RCA care vor fi calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Reprezentantul ASF a anunțat că introducerea tarifelor de referință nu va afecta prețurile existente la ora actuală pe piața RCA în sensul creșterii lor și că, în prezent, niciun asigurator nu depăşeşte tarifele maximale, diferenţa fiind de până la 30% între tarifele maximale şi media folosită.

Conform datelor furnizate de ASF, în prima parte a anului 2017 s-a înregistrat o scădere a mediei tarifelor RCA cu aproximativ 3%: pentru persoane fizice tariful mediu a fost de 533 lei, iar pentru persoanele juridice de 1340 lei.


Din perspectiva încasărilor înregistrate, primul trimestru al anului 2017 s-a încheiat cu o valoare de 1,06 miliarde lei - nivel comparabil cu cel al anului trecut.

Nu la fel stau lucrurile însă și pentru rata combinată - pentru prima dată, aceasta a scăzut la 97%, față de 106%, așa cum apărea în primul trimestrul al anului trecut.

Surse: http://www.autoexpert.ro http://floteauto.ro

Topics: Stiri/Info