Trafic îngreunat pe cele mai circulate drumuri din țară și din Europa din cauza condițiilor meteo

Scris de: Camelia Filip in data de: 19.04.2017 14:16:00

Multiple tracks of car tires, with a few footprints, in snow on pavement.jpeg

Ninsoarea și codul galben de vreme rea din această săptămână îngreunează traficul pe autostrăzile și drumurile naționale din toată țara.

Meteorologii au emis cod galben pentru județele Dâmbovița, Teleorman, Olt, Dolj, Brașov, Covasna, Harghita, Timiș, Hunedoara și unele zone din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Vrancea, Buzău, Prahova, Arad, Alba, Cluj, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș si Mehedinți.

Se estimează că, în perioada 18 - 21 aprilie, cantitățile de apă vor depăși în medie 20 l/mp iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice și centrale, viteza la rafală va depăși 55 km/h.

ANM avertizează că precipitațiile vor cuprinde în data de 19 aprilie jumătatea de sud-vest a teritoriului și cea mai mare parte a zonei de munte, unde vor fi înregistrate ninsori semnificative.

Pe autostrăzile din Germania și Croația se circulă cu dificultate din cauza ninsorilor abundente

Schimbările bruște de vreme și-au făcut simțită prezența și dincolo de granițele României în cele mai tranzitate țări din Europa. Traficul din Germania și Croația este cel mai afectat de ninsorile abundente - pe autostrada 45 formându-se o coadă de mașini care s-a întins pe aproape zece kilometri.

Neplăcerile cauzate de vreme nu se termină însă aici. Odată cu scăderea drastică a temperaturilor riscul de îngheț este foarte mare și va crea dificultății suplimentare de circulație.

Sursa:  stirileprotv.ro/

Topics: Stiri/Info