5 indicii că ai un control eficient al flotei prin monitorizarea GPS

Scris de: Camelia Filip in data de: 04.12.2018 13:12:37

control eficient flota monitorizare gps, safefleet


Timpi de livrare mai buni, o gestiune clară, fără erori, costuri mici de operare, siguranță sporită a mărfii - acestea sunt o parte dintre beneficiile pe care le poate aduce un sistem de monitorizare prin GPS al vehiculelor din flotă.

Vrei să te asiguri că sistemul pe care îl folosești pentru a monitoriza activitatea flotei tale este cu adevărat eficient? Iată 5 criterii în funcție de care poți analiza performanța lui:

1. Ai o evidență clară a ceea ce fac șoferii flotei auto pe teren

Cu ajutorul unui sistem performant de monitorizare flota auto prin GPS vei putea avea un control eficient asupra:

  • Managementului flotei prin comunicarea facilă și bidirecțională cu șoferul, rutarea traseelor, urmărirea vehiculelor și emiterea corectă și la timp a documentelor de deplasare;
  • Siguranței transportului de mărfuri prin identificarea unică a șoferilor, evitarea furturilor prin localizare rapidă și imobilizare a vehiculului de la distanță, asigurarea condițiilor optime de transport;
  • Costurilor prin monitorizarea comportamentului șoferilor, a consumului de carburant și a timpilor de lucru.

2. Ai remarcat un consum redus de combustibil 

Implementarea unei platforme performante de control prin monitorizare GPS poate să te ajute prin conectarea la interfața standard FMS a vehiculului și livrarea de informații cu privire la:

  • Nivelul de carburant din rezervor, kilometrajul din bord sau date de la tahograf;
  • Calcularea nivelului de combustibil în rezervor cu ajutorul sondei de nivel;
  • Importul de alimentări realizate.

3. Ai un control bun asupra proceselor de mentenanță

Îmbunătățirea proceselor de performanță este mai mult un beneficiu derivat, acesta putând fi obținut în special prin monitorizarea corectă a consumului de combustibil și a comportamentului șoferului.



Conform statisticilor, șofatul sportiv duce la creșterea costurilor de întreținere a unui vehicul cu aproximativ 350 euro pe an.



 

Prin obținerea unui mod de condus mai puțin agresiv, compania va avea de câștigat prin scăderea uzurii vehiculelor și extinderea duratei lor de utilizare.

4. Cheltuieli reduse cu angajații

Cu ajutorul sistemelor performante de control prin monitorizare GPS poți avea costuri mai reduse cu angajații, dincolo de cele salariale prin:

  • Eficientizarea timpului de deplasări (prin rutarea traseelor în funcție de timp, de exemplu);
  • Reducerea numărului de amenzi și plăți adiționale;
  • Eliminarea furtului sau risipei de combustibil;
  • Monitorizarea timpului efectiv de lucru;
  • Controlul de la distanță a incidentelor (prin Butonul de panică sau Imobilizarea vehiculului).

5. Compania are acum mai multe atuuri competiționale decât înainte de implementarea sistemului monitorizare GPS a vehiculelor

Ai remarcat că în ultima perioadă compania se bucură de un interes crescut în industrie și atrage mai ușor clienți?

Acesta poate fi efectul sistemului de monitorizare prin GPS a vehiculelor din flotă. De exemplu, un timp de livrare vizibil optimizat va crește încrederea clienților în promptitudinea serviciilor companiei și îi va determina să facă la rândul lor recomandări către alți potențiali clienți.

 

Topics: Managementul flotei