5 rute montane spectaculoase pentru traseul de la WAVE 2017

Scris de: Camelia Filip in data de: 24.05.2017 09:54:00

A mai rămas aproape o săptămână până la marele start WAVE Trophy 2017

122 de echipe din 10 țări (Elveția, Germania, Austria, Liechtenstein, Italia, Norvegia, Olanda, Franța, România și Maroc) au început numărătoare inversă și au intrat în febra pregătirilor pentru cel mai mare raliu de vehicule electrice din lume.

Și noi vom fi acolo!

Echipa SafeFleet și-a pregătit și ea checklist-ul pentru a se asigura că nimic nu va întârzia sosirea și participarea la acest raliu. Nu am uitat, desigur, sa păstrăm intacte entuziasmul și optimismul pentru această cursă.

“Principalul obiectiv al participării SafeFleet la acest eveniment este acela de a susține mobilitatea fără poluare și a transmite un mesaj în acest sens clienților, partenerilor de business și oamenilor interesați de activitatea acestei companii. [...] Iar ultimul obiectiv, dar nu neapărat mai puțin important, este să vedem frumusețile Elveției de la volanul unui automobil electric.” a menționat Claudiu Suma - CEO SafeFleet Telematics.

Ne place aventura și nu ne temem de necunoscut - motiv pentru care am ținut cont de toate cerințele de dotare venite din partea organizatorilor (de la saci de dormit, până la recipiente pentru apă, un steag al țării noastre, lanterne și alte accesorii montane).

Deși știm că niciun aparat nu va putea capta cu fidelitate profunzimea unu peisaj montan din Elveția, îndrăznim să tragem cu ochiul la câteva imagini cu cele mai spectaculoase treceri - incluse în ruta WAVE din acest an.

Și nu le ținem doar pentru noi, desigur!

Flüela-Pass

Primul pas de pe lista trecătorilor montane plasate pe ruta WAVE, Flüela, nu va înșela așteptările participanților oferindu-le încă din primele momente aventura munților elvețieni. Această trecătoare leagă Susch de Davos, între aceste două puncte zeci de serpentine spectaculoase dominând, fără echivoc, peisajul montan.

safe-fleet-fluela-pass

Albula - Pass

Pasul Albula este cea mai înaltă trecătoare din cantonul Graubünden, Elveția. El leagă la Tiefencastel Valea Albula de Engadin, localitatea La Punt-Chamues-ch. Trecătoare este deschisă doar în perioada iunie - octombrie, ceea ce înseamnă ca raliul WAVE va fi în acest an deschizător de drumuri în această regiune pentru turiști.

safe-fleet-albula-pass

San Bernardino Pass

San Bernardino este un pas montan din Alpii Elvețieni, poziționat la o altitudine de 2066m. San Bernardino Pass leagă văile Hinterrhein și Mesolcina, între Thusis (Graubunden) și Bellinzona (Ticino). Aici limba localnicilor își pierde din pronunția sacadată în favoarea inflexiunilor melodioase ale limbii italiene.

safe-fleet-san-bernardino-pass

St. Gotthard Pass

St. Gotthard este o trecătoare montană care leagă partea de nord a Elveției de partea de sud. Regiunea reprezintă o axă importantă pentru Eurpoa de nord și de sud fiind străbătută de trei tuneluri feroviare - Gotthard Rail Tunnel (1882), Gotthard Road Tunnel (1980) și Gotthard Base Tunnel (2016) - fiecare, cel mai lung din lume la momentul construcției.

safe-fleet-Gotthard-pass

Furka-Pass

Aflată la o altitudine de 2436 m, pasul Furka leagă partea superioară a văii Urser din cantonul Uri cu districtul Goms din cantonul Valais.

De la amatorii de drumuri aventuroase și de priveliști spectaculoase până la cinefili fascinați de povestea lui James Bond (în 1964 aici având loc filmările pentru al treilea film din serie - cu Sean Connery în rol principal) - pasul Furka rămâne marcat distinct pe harta celor mai frumoase treceri montane din Elveția.

 safe-fleet-fulka-pass-1

Topics: Evenimente