Ai o firmă nouă de transporturi? Avantajele implementării unei soluții de monitorizare pentru flota auto

Scris de: SafeFleet in data de: 27.08.2019 11:34:16

avantaje monitorizare flota auto, safefleet

Ai deschis de curând o firmă de transporturi cu activitate la nivel național sau internațional? Sau intenționezi să demarezi un business în acest domeniu? La ora actuală în România există aproximativ 35.000 de firme de transport care utilizează peste 180.000 de vehicule cu peste 350.000 de șoferi profesioniști angajați.

Piața românească de transport este fragmentată, iar multe companii și-au închis porțile din cauza dificultăților legislative întâmpinate, a problemelor financiare sau a provocărilor legate de recrutarea de personal calificat. Recrutarea șoferilor a devenit un proces laborios pentru firmele românești, mai ales datorită faptului că șoferii cu experiență preferă să se angajeze la companii din afara țării pentru salarii mai mari.

Tu cum monitorizezi activitatea noii flote auto?

Te-ai gândit până acum să implementezi un sistem de monitorizare GPS pentru flota ta? Indiferent de dimensiunea acesteia, este important să ai de la început o evidență clară a activității, a calității serviciilor pe care le oferi și a costurilor pe care le implică transporturile zilnice efectuate. 

Dacă nu ai dezvoltat încă un sistem de monitorizare, iată care sunt avantajele achiziționării unui soft telematic dedicat tipului de transport pe care tu îl realizezi.

1. Monitorizezi constant consumul de carburant

Este important să știi care vehicul consumă mai mult și de ce. Este vital să știi care sunt modalitățile prin care ai putea să optimizezi acest consum și dacă fluctuațiile acestuia depind de tipul de mașină sau de comportamentul de condus al șoferului. 

Consumul de carburant este cea mai importantă sursă generatoare de costuri. Poate ai în plan crearea unei flote auto electrice sau de tip hybrid. Oricum ar fi, important este să deții toate informațiile despre cât consumă flota ta.

2. Creezi și implementezi rutele eficient

Claritatea activității și stabilirea de la început a rutelor unui șofer elimină orice fel de ambiguitate legată de distanță, destinație, taxele de drum (dacă este vorba de transporturi internaționale), a timpilor de livrare ai mărfii sau a timpilor de odihnă a șoferilor.

Toate aceste aspecte sunt interconectate. Printr-un sistem de monitorizare GPS în timp real, știi exact unde se află vehicului X, pe care drum național sau internațional și care urmează să fie următoarele puncte de livrare.

3. Deții informații despre cum conduce șoferul tău

Nu ești lângă șofer ca să observi personal stilul său de condus, însă scorurile calculate de softul telematic îți vor furniza date exacte despre acelerări sau frânări bruște, posibilele incidente din trafic, respectarea limitelor de viteză sau dacă șoferul tău a staționat cu motorul pornit mai mult decât necesar. 

Având acces la această informație le vei putea face traininguri șoferilor tăi pentru ca aceștia să conducă în mod responsabil. Costurile generate de tipul de comportament de condus al șoferilor afectează atât profitabilitatea firmei, cât și siguranța locului de muncă al acestora.

4. Pe o piață foarte competitivă, firma ta va fi deveni eficientă

Care este factorul care diferențiază noua ta firmă de ceilalți jucători din piață? Care sunt companiile concurente și care este modul în care aceștia funcționează? Ceea ce va determina un potențial client să aleagă firma ta este nivelul de eficiență al efectuării transportului. 

Atât timp cât tu deții un control clar al modului în care operezi tipul de transport, îi garantezi clientului tău servicii de calitate, obținute în cel mai bun timp legal permis.

5. Un software telematic multi funcțional

Un software specializat pe monitorizare GPS îți oferă o gamă mai variată de servicii pe lângă tracking-ul efectiv al flotei. De exemplu, SafeFleet îți oferă posibilitatea să implementezi alerte și sisteme de plată automate a taxelor de drum. Dacă efectuezi transporturi în Ungaria, te înregistrezi în sistemul HUGO și plătești taxa automat prin sistemul pus la dispoziție de SafeFleet. 

Acestea sunt doar o parte din beneficiile pe care le poți avea odată cu implementarea serviciilor de monitorizare GPS. 

Recomandăm pentru flotele auto mici și medii un pachet de bază SafeFleet Base care conține facilități Premium:

  • Număr nelimitat de utilizatori și vehicule
  • Divizarea în flote și subflote
  • Hărți Open Street Maps
  • Notificări prin Email și SMS
  • Rapoarte detaliate în diverse formate

Ulterior poți adăuga și mai multe funcționalități, depinzând de evoluția flotei tale și a nevoilor acesteia.

Click me

 

Topics: Monitorizare flota