Civitronic castiga Industry Award cu ubiqAVL!

Scris de: Old Site Safe Fleet in data de: 30.10.2013 11:00:00

Premiul "2013 ITS Industry Award" a fost inmanat catre producatorul ubiqAVL, Civitronic din Timisoara, in cadrul ceremoniei ITS World Congress Hall of Fame organizata cu ocazia editiei 20 a ITS Word Congress de la Tokyo. Civitronic a fost onorata pe scena Tokyo International Forum pentru dezvoltarea unui produs de exceptie, ubiqAVL - in-vehicle system (IVS) folosit pentru implementarea sistemului eCall, fiind singura companie din Europa care a primit premiul ITS Industry Award. Produsul este defapt un sistem GPS SafeFleet X700 special adaptat si testat pentru proiectul european eCall.

UE intentioneaza sa introduca IVS-uri eCall pe toate vehiculele noi incepand cu anul 2015 cu scopul declarat de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere.

Civitronic s-a implicat in dezvoltarea si testarea tehnologiilor ce permit IVS-urilor instalate pe autovehicule sa contacteze automat dispeceratele de urgenta 112 in caz de accidente rutiere. Testele proiectului eCall s-au derulat in cadrul proiectului HeRO, Civitronic fiind furnizor de tehnologie pentru testele efectuate in 8 tari (Romania, Croatia, UK, Grecia, Turcia, Germania, Franta si Olanda).

Platforma telematica ubiqAVL este folosita si de ETA Automatizari Industriale pentru integrarea sistemului SafeFleet X700 ce echipeaza in prezent in jur de 30.000 de vehicule in intreaga lume.

ITS Congress SafeFleet

 

Topics: Noutati SafeFleet