Cum să prezinți angajaților noul sistem de monitorizare

Scris de: Camelia Filip in data de: 05.07.2016 08:46:47

Evidențierea beneficiilor dincolo de asocierile cu ”Big Brother”

Soluțiile de monitorizare GPS devin din ce în ce mai dorite de managerii de flote datorită beneficiilor evidente pe care le aduce tehnologia de la baza produselor și serviciilor telematice. Cu toate acestea, atunci când vine momentul de a prezenta sau de a implementa o soluție telematică, ei sunt întâmpinați de reticența angajaților.

Atitudinea ostilă față de soluțiile de monitorizare poate fi înlăturată ușor, fără a afecta relațiile din cadrul companiei. Dacă vrei ca soluția telematică să fie îmbrățișată cu succes, iată trei argumente care dovedesc că măsurile pe care le iei vor îmbunătății activitatea angajaților și a companiei per ansamblu.

 

platforma_monitorizare_gps-2

Ajută-i să înțeleagă diferența dintre monitorizarea flotei și ”Big Brother”

Termenul ”Big Brother” e atât de des întâlnit în domeniul monitorizării flotei, dar parcă nimeni nu încearcă să îl elimine și să explice care este cu adevărat rostul unui sistem de monitorizare.

În orice companie din orice domeniu, performanța angajatorilor este măsurată prin metode diferite și scopul acestora este de a-i ajuta pe angajatori să devină mai buni în ceea ce fac. Monitorizarea flotei nu este cu nimic diferită.

Sistemele de monitorizare nu au rolul de a crea  probleme angajaților, ci de a-i ajuta să vadă unde au greșit și de a primi îndrumare din partea managerilor, astfel încât activitatea pe care o desfășoară fiecare dintre ei să fie cât mai plăcută, iar de fiecare dată când apar probleme să puteți găsi soluții împreună.

Cum vei asigura livrari prompte către clienți? Cum vei ghida șoferii în trafic către o nouă destinație? Pentru fiecare problemă de gestionare a flotei există o soluție de monitorizare.

Prezintă-le angajaților beneficiile unui sistem de monitorizare

Beneficiile aduse companiilor de un sistem de monitorizare GPS depind mult de particularitățile activității fiecăreia, însă există câteva beneficii valabile pentru orice flotă de vehicule, indiferent de industria de care aparține.

Accidentele și incidentele în trafic sunt inevitabile, iar sinceritatea șoferilor tăi va fi susținută de rapoartele generate automat. În caz de acuzații false de încălcare a regulamentului de circulație în trafic, un sistem de monitorizare GPS va oferi datele necesare pentru a dovedi că șoferul flotei tale este nevinovat.

Monitorizarea prin GPS asigură o mai bună comunicare între dispecerat și șoferi. După instalarea unui astfel de sistem, șoferii vor primi mult mai puține telefoane din partea dispecerilor și vor fi mult mai atenți la drum.

O soluție telematică elimină situațiile neplăcute în care șoferul trebuie să se apere sau să justifice deciziile luate în timpul orelor de lucru. Rapoartele de activitate generate automat îți vor dovedi dacă activitatea s-a desfășurat conform planului, iar sarcinile au fost îndeplinite.

Folosirea unui sistem de monitorizare îți permite să iei numeroase măsuri de îmbunătățire a activității, cum ar fi scăderea consumului de combustibil la kilometri parcurși sau a numărului de amenzi datorate de greșelile din trafic.

Astfel, vor exista economii de bani în companie, pe care le poți folosi pentru oferirea de premii și bonusuri, încurajând astfel și un comportament adecvat din partea șoferilor.

Explică beneficiile pe care monitorizarea le aduce companiei

Ca responsabil al flotei, ai de urmărit atât activitatea, cât și o multitudine de cheltuieli, ca mentenanța vehiculelor, reparațiile în caz de accident, asigurările obligatorii, combustibilul sau salariile. Responsabilitățile administrative devin mult mai ușor de îndeplinit deoarece sistemele de monitorizare GPS elimină timpul pierdut cu centralizarea documentelor și rapoartelor, oferindu-ți timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru companie.

Când compania ta prosperă, cu toții au de câștigat. De aceea, trebuie să le spui tuturor felul în care dorești să folosești sistemul de monitorizare pentru a îmbunătății activitatea companiei. Răspunde oricăror întrebări și ține minte că un sistem de monitorizare are rolul de a ajuta fiecare angajat în parte.

Prin monitorizarea GPS, în cadrul companiei tale va crește eficiența managementului, a personalului tehnic, a șoferilor și dispeceratului, a plății de bonusuri salariale corelate cu perfomanțe. Toate acestea se vor reflecta în a avea angajați și clienți mulțumiți.

New Call-to-action

Topics: Managementul flotei