[Tutorial] Cum să reduci cele mai importante costuri cu flota cu ajutorul setărilor din platforma SafeFleet

Scris de: Camelia Filip in data de: 26.01.2018 10:09:38

platforma-safefleet

Cele mai multe costuri din flotă sunt generate de consumul ineficient de combustibil, utilizarea necorespunzătoare a vehiculelor, amenzile și taxele suplimentare. 

Utilizarea unei platforme telematice performante de tipul SafeFleet poate să te ajute să faci economii considerabile și să optimizezi activitatea șoferilor tăi oriunde s-ar afla - pe rutele din țară sau din străinătate. 

În platforma SafeFleet noi am creat, de exemplu, raportul Activitate în ROI special pentru a-ți da posibilitatea să vezi activitatea flotei într-o țară, într-un județ sau într-un oraș. Acest raport e foarte util atât pentru business-urile din domeniul Transport & Logistică, cât și celor din Rent-a-Car, Distribuție, Utilități Publice și pentru cele care se bazează pe echipe de vânzări sau intervenție pe teren.

Cu ajutorul lui poți face setări specifice pentru a vedea exact și în timp real unde se află vehiculele tale și care a fost activitatea lor în anumite regiuni de interes.

Urmărește video-tutorialul de mai jos ca să vezi cum poți accesa și utiliza rapoartele Activitate în ROI!

 
trial-gratuit-safefleet.png?noresize

Iată, pas cu pas, cum poți utiliza Activitate în ROI și cum te pot ajuta rapoartele în administrarea eficientă a flotei și a costurilor:

 

Cum setezi corect o Regiune de Interes

safleet-platforma-regiune.jpg

 

Dacă acele Regiuni de Interes de referă la țări, lucrurile sunt cu atât mai simple ținând cont de faptul că acestea sunt deja create în aplicație.Tot ceea ce trebuie să faci este accesezi secțiunea Regiuni de Interes și adaugi regiunea pentru care te interesează să obții date.

 

 

platforma-regiune.jpg

 

Aici poți să o denumești și să îi asociezi o categorie din cele presetate sau poți să introduci una nouă pe care trebuie să o selectezi pentru a fi vizibilă tuturor flotelor și subflotelor. Din acest punct poți trasa un poligon sau chiar introduce o adresă pentru a defini o regiune de interes. La final este important să salvezi toate aceste setări.



Ce tipuri de date poți vedea în rapoartele din aplicație

Pentru a vedea activitatea din regiunea definită trebuie să accesezi din meniu opțiunea Rapoarte - Activitatea în ROI și apoi să selectezi flota. Acest raport este strict pe flotă și poate fi rulat pe 2 zile. 

safefleet-raport-1.jpg

Este important să știi că poți rula un raport similar pe vehicule pe o perioadă de 7 zile care îți va pune la dispoziție informații precum:

  • Numărul de vehicule care au fost în regiunea de interes;
  • Momentul de intrare și de ieșire din ROI;
  • Distanța efectuată în ROI;
  • Durata totală de activitate și durata călătoriei;
  • Durată motor oprit sau pauză;
  • Timpi de staționare și timp de condus;
  • Frânări și accelerări;
  • Număr de călătorii;
  • Evenimente înregistrate de vehicule precum frânările bruște;
  • Rutele parcurse de vehicule.

geofence.jpg

 

Dacă vrei să ai acces la și mai multe date, accesează Geofence-ul prin click pe numele de utilizator și apoi selectând opțiunea din meniu. Cu ajutorul Geofence-ului vei putea vizualiza detalii cu privire la momentele de intrare și de ieșire din Regiunile tale de Interes.

 

 

Cum poți seta notificări pentru evenimentele din Geofence-uri

safelfleet-notificari.jpg

 

Poți opta să primești notificări cu privire la evenimentele din Geofence-uri atât prin e-mail și SMS, cât și direct în aplicație. Astfel, vei fi la curent cu evenimentele din flotă în timp real și vei putea interveni mult mai eficient.

 





Descărcarea și trimiterea datelor din rapoarte

descarcare-rapoarte.jpg?noresize

 

Un avantaj suplimentar al utilizării aplicației constă în faptul că rapoartele pot fi oricând descărcate în format .pdf sau .xlsx și pot fi trimise mai departe atât către șoferi cât și către autoritățile străine care le solicită.

 

 

 

Cum te pot ajuta datele din aplicație să eviți taxele suplimentare și amenzile în anumite țări din UE (legi MiLoG, Macron)

  • Ai control în timp real asupra activității flotei în anumite regiuni presetate;
  • Poți face estimări corecte de costuri în baza datelor furnizate de rapoarte;
  • Poți calcula cu precizie timpul petrecut de șoferi într-o anumită țară și stabili salariul care va reveni acestuia în funcție de datele din raport;
  • Poți descărca datele într-un format ușor de accesat și transmis mai departe la autoritățile dintr-o anumită țară;
  • Afli în timp real prin sistemul de notificări când un vehicul a intrat sau a părăsit o anumită Regiune de Interes.
New Call-to-action