De ce să instalezi un sistem de tracking GPS pentru flota ta auto?

Scris de: SafeFleet in data de: 03.10.2019 12:52:00

instalare sistem tracking gps flota, safefleet

Dacă ai în plan să deschizi o afacere în domeniul transporturilor, pe lângă obligațiile legislative pe care va trebui să le îndeplinești, este necesar să cunoști de la început procesul de optimizare a rutelor pentru a determina cel mai rentabil traseu pentru vehiculele din flota ta auto.


Cum te gândești să organizezi transporturile pe care le vor efectua șoferii tăi? Unii administratori de flote planifică rutele manual, alții folosesc Google Maps, sau în alte firme de transport șoferii livrează comenzile singuri, ei fiind cei care cunosc cel mai bine destinațiile. 

Indiferent de dimensiunea business-ului tău, este important să utilizezi de la început un sistem de monitorizare a flotei și de calculare a rutelor prin intermediul unui sistem de tracking GPS.

Citește si: fliGo by SafeFleet - aplicația prin care administrezi flota ta auto de pe mobil

Firmele cunoscute de transport folosesc sisteme telematice, mai ales deoarece odată cu extinderea afacerii și creșterea numărului de mașini din flota auto, optimizarea costurilor devine un proces din ce în ce mai complex. 

Scopul principal pe care trebui să îl urmărești de la început este ca pentru fiecare transport să folosești resurse minime și să parcurgi un număr cât mai mic de kilometri.

Asigură-te ca alegi sistemul de tracking GPS cel mai bun pentru afacerea ta.

Dacă noul serviciul telematic (de tracking gps) îndeplinește următoarele condiții, atunci compania furnizoare este cea de care ai nevoie:

  • Furnizorul de soluții are experiență în industria în care firma ta își desfășoară activitatea
  • Soluțiile primite se adaptează nevoilor companiei
  • Primești posibilitatea de integrare cu alte aplicații
  • Implementarea soluției se realizează rapid și fără impedimente
  • Firma furnizoare de soluții oferă training
  • Furnizorul pune la dispoziție consultanță pe durata contractului
  • Primești soluții complexe rapid, importarea datelor se face instantaneu
  • Compania cu care colaborezi realizează inovații continuu
  • Primești actualizări ale softului în mod constant
  • Contractul încheiat cu furnizorul de soluții telematice este clar și nu include costuri suplimentare

Principalele provocări pe care le întâmpină o companie de transpoturi sunt legate de numărul de trasee efectuate zilnic, timpul petrecut în trafic sau respectarea planului inițial. 

Este important ca managerul de flote să știe exact, în timp real, unde se află șoferul și dacă acesta va mai putea prelua și alte comenzi pe mai departe. 

Un sistem de tracking GPS ajută firma ta de transporturi să monitorizeze consumul de combustibil, numărul de comenzi onorate, poziția vehiculului, timpul de lucru și odihnă a șoferilor, și mai ales costurile generate de un vehicul și implicit de întreaga flotă auto.

Citește și: OBU All-In-One, plata unică a taxelor de drum pentru tranzitul Europei

De aceea este important ca de la demararea business-ului să:

  • Economisești kilometrii parcurși
  • Monitorizezi uzura mașinilor și orele petrecute pe traseu
  • Planifici rapid și corect rutele
  • Comunici constant și eficient cu șoferii tăi
  • Poți face simulări ale altor trasee
  • Calculezi clar costurile de transport fiecărei curse

Procesul de căutare a unui partener care să te ajute cu monitorizarea flotei tale auto, poate fi unul laborios, dar noi îți propunem să apelezi de la început la specialiști recunoscuți în domeniu. Platforma performantă SafeFleeteste folosită în prezent de peste 4000 de clienți și softul nostru este instalat pe mai mult de 50.000 de vehicule. 

Ne adaptăm dimensiunilor fiecărei companii și oferim soluții telematice customizate. Garantăm reducerea cu 25% a timpului acordat optimizării rutelor în cazul unei flote de 10 mașini și cu 75% în cazul unei flote auto cu peste 50 de vehicule. 

Apelează cu încredere la soluția numărul 1 de monitorizare a flotelor auto oferită de SafeFleet.

Click me

Topics: Managementul flotei