Plătește automat taxele de drum în Europa cu echipamentul OBU All-In-One

Scris de: SafeFleet in data de: 10.09.2021 13:43:19

OBU All-In-One pentru plata taxelor de drum in Europa-1

 

În prezent, transportatorii care efectuează rute la nivel internațional trebuie să achite în fiecare țară din Europa taxele de traversare a teritoriului acesteia. Managerii de flote și șoferii cunosc complexitatea acestui proces, având în vedere că implică sisteme de taxare diferite, în monede diferite, facturi și cheltuieli diferite. 

Oportunitatea de a folosi un echipament unic pentru plata taxelor de tranzit aduce un beneficiu major transportatorilor, ușurând considerabil responsabilitățile pe care le implică achitarea taxelor de drum. Astfel, SafeFleet a creat OBU All-In-One - echipamentul unic de taxare pentru plata taxei de drum în majoritatea țărilor din Europa, pentru vehiculele de peste 3,5 tone. 

Ce reprezintă mai exact OBU All-In-One?

OBU All-In-One este un produs de implementare a EETS (Electronic European Toll System) și este una din cele mai eficiente metode de taxare unică pentru transportatorii români. Cu OBU All-In-One, ai oportunitatea de a folosi un singur dispozitiv pentru plata taxelor rutiere în Europa, indiferent de numărul de țări tranzitate. 

Ce este EETS?

EETS este definit ca Electronic European Toll System sau SETRE - Serviciul European de Taxare Rutieră Electronică și este menit să asigure interoperabilitatea dintre toate sistemele de taxare din Uniunea Europeană. 

Scopul EETS este să ofere transportatorului posibilitatea de a plăti o singură taxă, unui singur furnizor de servicii, folosind un singur dispozitiv de tip on-board-unit (OBU), pentru traversarea oricărei țări din UE. 

Care sunt provocările transportatorilor în prezent?

  • Resursele umane și de timp necesare planificării și achitării taxelor de drum, în funcție de rute și de modificările care apar pe parcurs.
  • Inexistența unui sistem unic de plată atrage cu sine costuri mai mari decât cele real necesare, din cauza sumelor plătite în avans, a costurilor extra cu limite de credit pe postpaid.
  • Inexistența unui furnizor sau operator unic de plată a taxelor care să acopere toate țările europene sau toți operatorii de drum și formele acestora - lucrul cu mai mulți furnizori presupune mai multe proceduri specifice, care pot îngreuna întregul proces.
  • Fiecare operator de taxare are propria procedură și cerințe proprii de înregistrare, de aceea pot apărea dificultăți în limbajul de comunicare și implicit are loc creșterea costurilor cu personalul administrativ și prestatorii calificați.

După cum se observă, costurile reprezintă cea mai mare provocare, iar un dispozitiv unic electronic pentru taxele de drum ar putea aduce îmbunătățiri în acest sens. Fiind o responsabilitate extrem de importantă, ea trebuie analizată în detaliu de către cei care doresc să eficientizeze procesul de administrare a taxelor de drum.

Beneficiile pe care le aduce OBU All-In-One flotei tale auto

OBU All-In-One dezvoltat de SafeFleet urmărește un obiectiv important: existența unui dispozitiv unic prin care transportatorii să achite taxele printr-o plată unică automată pentru toate țările prin care se face tranzitul.

Echipamentul OBU All-In-One îți asigură beneficiile de care are nevoie compania ta de transport pentru a valorifica activitățile desfășurate. 

  • Simplifici procesul birocratic intern;
  • Ai instalare gratuită a dispozitivului de taxare; 
  • Scazi costurile necesare achiziționării mai multor aparate de taxare;
  • Diminuezi cheltuielile cu amenzile pentru taxe neplătite;
  • Economisești timp pentru monitorizarea flotei;
  • Reduci timpul alocat sarcinilor administrative pentru planificarea rutelor;
  • Vehiculele tale vor avea trecere liberă pe autostrăzi, drumuri expres/naționale/europene și tuneluri;
  • Ai trasabilitate asupra taxelor plătite, defalcate în funcție de țări.

Ce spun clienții care se bucură deja de OBU One pentru taxele de drum în Ungaria și Bulgaria?

„De mai bine de 7 ani avem aparate OBU One montate pe mașinile din flota noastră, atât pentru monitorizare, cât și pentru plata taxei de drum HU-GO. Aparatul este foarte simplu de utilizat, iar rezultatele sunt pe măsură. De când tranzităm Ungaria și plătim vigneta automat prin OBU One, costurile s-au redus. Ținând cont de sistemul unic de alertare, riscul amenzilor este zero. ”

Claudiu Corendea, Business Unit Manager, Dumagas

 

„Am ales să apelez la serviciile SafeFleet pentru că este mult mai simplu să plătești taxa BGToll prin OBU One. Înainte de automatizarea taxei, era foarte complicat cu plata taxei, trebuia să menținem aceeași rută, dar acum putem să deviem de la traseu fără probleme, plus că riscul de a primi amenzi este foarte mic.”

Cosmin Bule, Coordonator Transport, Rowo Spedition

 

Dacă ai o companie de transport care își desfășoară activitatea la nivel european, te vei bucura să ai un echipament unic de taxare pentru țările din Europa. Solicită acum OBU All-In-One și ai instalare gratuită indiferent de numărul de vehicule din flota ta.

New call-to-action

 

Topics: Sisteme OBU