Repausul de 45 de ore în cabina vehiculului interzis în Olanda - vezi cum să eviți amenzile

Scris de: Camelia Filip in data de: 02.02.2018 13:39:33

repausul de 45 ore in cabina vehiculului interzis olanda, safefleet

Olanda a decis ca, începând din prima lună a lui 2018, să interzică efectuarea repausului de 45 de ore în cabina vehiculului de către șoferii din transportul internațional.

Această decizie vine ca o măsură de adoptare a directivelor date de Curtea Europeană de Justiție cu privire la repausul săptămânal, iar argumentul suplimentar pe care Camera Inferioară a Parlamentului a adus-o Guvernului olandez se referă la necesitatea creșterii siguranței în parcările de camioane.

Un alt semnal tras de Parlamentul olandez se referă și la faptul că, în contextul aplicării unor legi speciale în țări precum Franța, Germania sau Belgia, Olanda riscă să devină “parcarea Europei” întrucât din ce în ce în ce mai mulți șoferi din țările est-europene aleg să efectueze repausul săptămânal de 45 de ore în cabina vehiculelor în parcările din această țară.

Pentru aplicarea acestei măsuri Guvernul olandez a demarat o campanie de informare a șoferilor prin distribuirea de pliante în parcările din țară.

După încheierea acestei campanii de informare, se va trece la aplicarea măsurii cu amenzile aferente pentru nerespectarea ei. Astfel, amenda care va fi aplicată șoferilor începând cu prima lună a acestui an este de 1500 de euro.

Cum te poți asigura că șoferii tăi respectă legislația în Olanda și că nu vei plăti amenzi?

Pentru a te asigura că business-ul tău nu va fi afectat de noua măsură adoptată de Olanda este important să ai un control eficient asupra activității șoferilor tăi și date concrete despre statusul vehiculelor în anumite regiuni de interes.

Clienții noștri accesează deja astfel de date cu ajutorul opțiunii Activitate în ROI din platforma SafeFleet și ne-au confirmat utilitatea acesteia în optimizarea costurilor. Dacă ai deja instalată platforma noastră telematică sau intenționezi să o utilizezi în curând poți vedea aici, pas cu pas, ce setări rapide poți face pentru a avea acces la toate datele despre vehiculele tale pe traseu.

Din rapoartele Activitate în ROI (care pot fi rulate pe 2 zile) și rapoartele pe vehicule (care pot fi rulate pe un interval de 7 zile) vei ști exact:

  • numărul de vehicule care au fost în regiunea de interes;
  • momentul de intrare și de ieșire din ROI;
  • distanța efectuată în ROI;
  • durata totală de activitate și durata călătoriei;
  • durată motor oprit sau pauză;
  • timpi de staționare și timp de condus;
  • frânări și accelerări;
  • număr de călătorii;
  • evenimente înregistrate de vehicule precum impacturi
  • rutele parcurse de vehicule.

În plus, poți seta notificări prin care să fii anunțat ori de câte ori apare un eveniment relevant cu privire la activitatea vehiculelor din flotă și poți descărca rapoartele de activitate în regiunile de interes și trimite mai departe (la șoferi, administratori de flotă, autorități străine care le solicită, etc).

Urmărește acest video ca să vezi cât de rapid poți face setările în sistem și accesa datele care vor face diferența pentru performanța și profitabilitatea business-ului tău.

platforma safefleet free trial

Topics: Evitare amenzi