Conectarea SafeFleet prin API cu Shippeo, Sixfold sau Project44

Scris de: SafeFleet in data de: 08.06.2021 10:47:22

conectare-api-safefleet-platforme-software

 

Administrarea flotelor auto în condițiile actuale implică operațiuni foarte complexe și necesită adesea folosirea mai multor platforme și tehnologii pentru a atinge obiectivele companiei. În plus, administratorii de flote se confruntă zilnic cu o serie de provocări, atât pe plan local cât și internațional, și au nevoie de soluții hibride și eficiente.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor companiilor moderne, portalul SafeFleet, unde administratorii de flote au acces la toate datele colectate prin soluțiile SafeFleet și administrează operațiunile flotei, se poate conecta cu și poate transmite date bidirecțional și către alte platforme utilizate pentru diverse alte operațiuni ale flotelor auto.  În cele ce urmează vom detalia câteva dintre cele mai des utilizate conectări prin API pe care clienții SafeFleet le pot realiza cu alte instrumente de management al flotelor auto.

Cum se face conectarea platformei SafeFleet cu alte sisteme?

Pentru conectarea portalului online SafeFleet cu alte aplicații sau sisteme software dezvoltate de terțe părți, clienții au la dispoziție API-ul SafeFleet (Application Programming Interface). Cele mai frecvente integrări prin API sunt realizate cu sisteme de tip TMS (Transportation Management System), ERP (Enterprise Resource Planning) sau CRM (Customer Relationship Management).

Cu ce aplicații se poate conecta platforma SafeFleet și ce beneficii au?

Iată câteva din platformele de management al flotelor sau administrare a costurilor cu care SafeFleet se poate conecta prin API.

Integrarea cu Shippeo 

Shippeo este o platformă care folosește automatizarea și inteligența artificială pentru a agrega și furniza date exacte despre operațiunile de transport și livrare în timp real, în diverse platforme. Asigurând vizibilitate completă asupra livrărilor tuturor colaboratorilor integrați, Shippeo eficientizează operațiunile de transport și deschide calea către optimizări, eliminând potențialele probleme înainte să apară. Aplicația se poate conecta atât cu SafeFleet, cât și cu dispozitive de tip TMS, telematice, AIS, API-uri sau IoT, adunând informații din toate sursele, în timp real.

Capacitatea de calcul a aplicației Shippeo, cât și cea de vizibilitate predictivă asupra operațiunilor de transport, permit clienților să ia mai ușor decizii și să accelereze Return on Investment. 

Conectarea prin API cu Sixfold 

Integrarea portalului SafeFleet cu Sixfold îți va permite ție și partenerilor tăi să monitorizați activitatea întregului lanț de aprovizionare. Având în permanență vizibilitate asupra acestuia, vei putea să minimizezi și să eficientizezi activitățile companiei tale. Combinând date din sisteme telematice pentru flote auto (precum SafeFleet) cu cele din alte sisteme de gestionare a transporturilor, date de cartografiere și altele, Sixfold te ajută să cunoști din timp toate detaliile de livrare, dar și să vezi unde se află expedierile tale în momentul de față. 

Integrarea prin API cu Project44 

Project44 este un instrument ce are ca scop automatizarea rapidă a proceselor logistice, având ca rezultat o performanță crescută a operațiunilor. Această platformă eficientizează administrarea datelor din numeroase surse disparate, permițând o vizibilitate crescută și o planificare mai bună a activităților de transport și a colaborărilor cu partenerii. Numeroase companii de transport sau logistică folosesc Project44 pentru a reduce costurile operaționale, pentru a scurta perioadele de așteptare pentru șoferi, sau automatiza procedurile de livrare.

Conectarea cu GEFCO

Platforma dezvoltată de GEFCO Group este specializată în soluții de optimizare a lanțurilor de aprovizionare și în servicii complet integrate la nivel global pentru logistica transportului, poziționându-se ca lider european pe piață. Companiile pot folosi GEFCO pentru a maximiza utilizarea capacităților de transport, sau a crește vizibilitatea și predictibilitatea operațiunilor.

Cum poți beneficia de integrarea SafeFleet cu programe precum Project44, GEFCO sau altele?

Dacă ai un contract cu SafeFleet pentru monitorizarea GPS a flotei auto, spre exemplu pachetul SafeFleet Base împreună cu un abonament SafeFleet, vei putea realiza integrarea cu sistemele software dezvoltate de terțe părți.

Vei putea apoi accesa toate datele despre flotă din platforma SafeFleet, direct în portalul Project44 sau GEFCO, de exemplu.

După instalarea și activarea pachetului SafeFleet ales, vei primi datele de logare pe care va trebui să le transmiți către GEFCO sau Project 44. 

Ulterior, SafeFleet îți va trimite link-ul de integrare prin API, care va fi folosit de către platforma terță (Project44 sau GEFCO) pentru a face conexiunea cu portalul SafeFleet. 

Practic, integrarea platformei SafeFleet cu aceste sisteme software externe te va ajuta să ai toate datele de care ai nevoie într-un singur loc. Vei beneficia astfel de o mai bună organizare și eficientizare a operațiunilor de transport.

Cu ce alte aplicații se pot face integrări prin SafeFleet API?

Datorită importanței pe care clienții noștri o acordă burselor de transport, SafeFleet se poate integra și cu TimoCom sau Trans.eu, facilitând astfel găsirea unui transportator potrivit clientului, atunci când este nevoie. Conectarea prin API permite transmiterea către bursele de transport a pozițiilor curente ale vehiculelor, precum și alte date generate de dispozitivele GPS SafeFleet instalate în flotă.

SafeFleet API poate fi folosit și pentru integrări cu o multitudine de alte platforme software, cum ar fi: Waberer’s Optimum Solution, ESRI, Suzuki, Pallex Romania, Four Kites, AutoMinder, CETEX, RFT, Inovativ Logistic, E-Track GPS, DSV, TransVizion, CargoTrack și altele - poți afla mai multe pe pagina SafeFleet dedicată integrărilor prin API

api_integrari

 

SafeFleet îți pune la dispoziție soluții de conectare prin API menite să îți facă viața mai ușoară. Contactează acum un reprezentant SafeFleet și alege să eficientizezi procesele de lucru în cadrul flotei tale auto!

 

New call-to-action

 

Topics: Integrari