SafeFleet isi ofera parerea despre piata telematicii in ZF

Scris de: Camelia Filip in data de: 31.07.2015 10:14:59

SafeFleet discuta despre tendintele din piata telematicii in Ziarul Financiar publicat miercuri, 8 iulie 2015. Momentan piata totala numara 5 milioane de vehicule din care 20% este reprezentat de persoanele juridice. CEO-ul SafeFleet, Claudiu Suma, a dat un interviu pentru publicatia de business in care discuta cifrele din sectorul telematicii.

Batalia pentru cota de piata se face inca pe cele 1 milion de vehicule detinute de persoanje juridice. Piata de persoane fizice nu a fost inca atacata, insa si sectorul persoanelor juridice este profitabil mai ales cand vorbim de transportatorii internationali.

"Transportatorii au printre cele mai mari flote, solicita optiuni scumpe (sonde de combustibil, preluarea informatiilor de la computerele de bord, citirea tahografelor etc.) si sunt printre cei mai fideli clienti."

Nu doar transportatorii, ci clientii mari in general sunt cautati de furnizorii de servicii GPS: "E mult mai greu sa ajungi la 20.000 de clienti care au cate 5 masini decat la 100 de clienti care au peste 200 de masini."

Desi piata telematicii e destul de fragmentata, numarand peste 40 de concurenti, SafeFleet a ajuns la o cota de piata de 10% dupa cifra de afaceri, clasandu-se astfel pe primul loc, conform estimarilor proprii.

Licitatiile internationale, proiectul OBU One de plata automata a autostrazii in Ungaria, precum si castigarea unor clienti importanti din romania si strainatate au ajutat SafeFleet sa se pastreze in topul clasamentului in 2014.

Anul trecut piata de profil a avut o valoare de 103 milioane de lei, in crestere cu 13% fata de anul trecut.

suma_idmsc15-small

Topics: Noutati SafeFleet