Soferii, scanati automat de Politia Romana pe autostrada Soarelui

Scris de: Old Site Safe Fleet in data de: 05.08.2013 10:01:00

Soferii care vor conduce pe autostrada Soarelui vor putea fi urmariti in detaliu de echipajele politiei. Politia Romana a fost echipata cu un sistem care "vede" daca mijlocul de transport este furat, care este cazierul rutier al soferului sau chiar daca i-a expirat carnetul de conducere.

Politia Romana a intrat in posesia acestui sistem in urma summitului NATO de la Bucuresti din 2008, Microsoft legand baza de date a Politiei la acest sistem special.

Modul de functionare implica un sistem de citire a numarului de inmatriculare a masinii, acesta fiind instalat pe un Logan MCV si o tableta conectata la baza de date a Politiei Romane, instalata pe un Jaguar. Sistemul poate detecta chiar si daca soferul vorbeste la telefon in timp ce conduce, daca nu are centura de siguranta sau transporta copii mici fara scaun special.

Amenzile pentru transportul in brate a copiilor mici sunt foarte mari, iar Politia sfatuieste soferii sa foloseasca scaunele speciale pentru copii.

Pentru soferii de microbuze sau TIR-uri exista sistemul TachoSan prin care politia citeste datele inregistrate pe tahografele electronice si poate sa observe daca soferii respecta timpii de odihna.

Politia planuieste sa achizitioneze aceste sisteme pentru mai multe masini ale sale prin intermediul proiectelor de finantare europeana nerambursabila, conform declaratiei lui Petre Toba, seful Politiei Romane.

Sursa: http://m.adevarul.ro

Topics: Evitare amenzi