Germania impune o nouă taxă de autostradă pentru autoturismele străine

Scris de: Camelia Filip in data de: 17.03.2017 13:50:00

 

dsadffdsfdfdsafdsfdsagfgfgfsdsdadsLa sfârșitul lunii ianuarie cabinetul german a aprobat planurile cu privire la introducerea unei noi taxe pe autostrăzi pentru autoturismele străine.Începând cu acest an autoturismele înmatriculate în străinătate vor plăti o taxă diferențiată care va fi stabilită și în funcție de nivelul de poluanți.

Valoarea maximă a acestei taxe pecepute pentru o mașină înmatriculată dincolo de granițele Germaniei nu va depăși 130 de euro pe an.

Pentru a diminua efectul de situație discriminatorie în raport cu șoferii germani, și acestora din urmă li se va impune această taxă - ea fiind însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul.

Aceste planuri sunt rezultatul mai multor modificări făcute față de propunerile inițiale - ca urmare a presiunilor Comisiei Europeane care semnalau discriminările majore pe care le-ar putea crea.

În prezent noua taxă pentru mașinile înmatriculate în străinătate nu este în vigoare - intenționându-se activarea ei în luna septembrie, după sesiunea de alegerile parlamentare.


Sursa:dcnews.ro,

Topics: Stiri/Info