Propunerea legislativă: prescrierea amenzilor pentru rovinietă după 30 de zile

Scris de: Camelia Filip in data de: 10.04.2017 09:37:26

prescriere amenzi rovinieta dupa 30 zile

Parlamentarul Márton Árpád-Francisc a inițiat un proiect legislativ prin care propune înștiințarea și sancționarea posesorilor de autoturisme care nu au rovinietă în maxim 30 de zile. După acest termen, parlamentarul UDMR consideră corectă o măsură de prescriere a amenzii.

Inițiativa legislativă a apărut la scurt timp după ce acesta a primit o sancțiune pentru că circula fără rovinietă.

În România, anual un șofer din 10 se găsește într-o situație similară, principala problemă a șoferilor amendați fiind legată, în special, de întârzierile cu care primesc procesele verbale (în medie, între 4 și 6 luni), riscând, astfel, blocări de conturi din partea Fiscului.

Începând cu luna ianuarie a acestui an a intrat în vigoare noua valoare pentru taxa de rovinietă cu impact asupra unor categorii de vehicule.

Astfel, în timp ce pentru autoturismele (până în 8+1 locuri) și pentru autoutilitarele de până în 3,5 tone prețul rovinietei va rămâne la fel, pentru vehiculele comerciale, de transport marfă sau vehiculele pentru pasageri - aceste categorii vor beneficia în 2017 de o reducere de la costul rovinietei. (citeste mai mult)

Pentru a se asigura de valabilitatea rovinietei șoferii pot verifica online statusul acesteia în secțiunea dedicată a siteului CNAIR - verificare ce se face după numărul de înmatriculare al mașinii și după seria de sașiu.

Sursa:www.digi24.ro, www.ziare.com

Topics: Evitare amenzi