TOP 5 mituri despre monitorizarea GPS

Scris de: Camelia Filip in data de: 05.09.2016 17:18:02

Deși tehnologia GPS este folosită de peste un deceniu în companiile care dețin flote, există totuși manageri de flote care nu sunt familiarizați cu posibilele beneficii aduse sau au concepții greșite despre monitorizarea GPS. Iată cele mai des întâlnite mituri când vine vorba de monitorizarea GPS a flotei de vehicule.

 

 costuri-art-blog

”Șoferii companiei nu vor accepta monitorizarea”

Unii angajați sunt rezistenți la schimbare, iar implementarea unui sistem de monitorizare este adesea privit cu foarte mare scepticism. Chiar și așa, atitudinea ostilă de la început va dispărea dacă le prezinți beneficiile unui astfel de sistem și, mai mult, vor observa chiar singuri îmbunătățiri în propria activitate.


Monitorizarea GPS ajută la diminuarea timpului petrecut cu hârtii și îl face pe șofer să se simtă mai sigur la drum. Mulți dintre ei devin extrem de încântați de rutarea traseelor. Singurii șoferi care nu vor fi de acord cu monitorizarea GPS vor rămâne cei care folosesc vehiculul în folos personal sau pe care îi atenționezi adesea despre problemele de comportament la volan.

Citește aici mai multe despre diferența dintre monitorizarea flotei și ”Big Brother”

 

”Monitorizarea GPS nu este necesară”

Telefoanele mobile sunt parte importantă din comunicarea cu șoferul, dar nu suficiente pentru a menține vehiculul sub observație. Semnalul prost al telefonului sau bateria limitată sunt adesea impedimente ale comunicării eficiente. Telefoanele mobile nu rămân constant în vehicul, spre deosebire de o unitate GPS cu ajutorul căreia verifici coordonatele și poți localiza mașina în caz de furt sau accident.

Află 4 metode eficiente de monitorizare GPS a camioanelor care te ajută să elimini cheltuieli inutile

 

”Toate sistemele GPS sunt la fel.”

În timp ce fiecare sistem are la bază aceeași tehnologie, indiferent de unitatea folosită, serviciile care însoțesc un sistem GPS variază de la o companie la alta. Când ești în căutarea unei soluții de monitorizare, asigură-te că alegi o companie care își arată interesul față de nevoile tale și îți face o ofertă pliată pe specificul activității tale.

 

”Utilizarea GPS-ului e prea complicată”

O companie profi care vinde sisteme GPS te va ajuta să instalezi unitatea, să înveți să folosești sistemul și îți va oferi suport pentru a gestiona toate dispozitivele pe care le-ai achiziționat. E important să știi că vei avea parte de consultanță din partea companiei care oferă sisteme GPS nu doar la vânzare, ci pe întreaga perioadă de utilizare a dispozitivelor.

 

”Nu îmi permit să implementez monitorizarea GPS”

Într-adevăr, instalarea sistemelor de monitorizare necesită investiții, la care se adaugă taxa lunară pentru serviciul furnizat, însă majoritatea companiilor își amortizează investiția în doar câteva luni de folosire. Sistemele GPS ajută la eficientizarea activității și permit observarea problemelor care generează costuri suplimentare, cum ar fi consumul nejustificat de carburant sau orele suplimentare efectuate de șoferi.

Diferența dintre mit și realitate privind monitorizarea GPS poate avea un impact semnificativ asupra afacerii tale și riscurilor la care flota companiei este expusă în lipsa unui sistem GPS. Informează-te din surse de încredere înainte de a lua o decizie.

New Call-to-action

 

Topics: Managementul flotei