Beneficiile unui tracker GPS auto cu urmărire în timp real pentru transportul de mărfuri

Scris de: SafeFleet in data de: 21.01.2021 11:54:26

Tracker auto gps pentru transportul de marfuri

Ca administrator de flotă auto, timpul este extrem de prețios, pentru că ești responsabil atât de gestionarea angajaților, cât și de alocarea camioanelor pentru fiecare rută, și multe altele. Trebuie să ai o evidență a consumului de combustibil, să supraveghezi comportamentul șoferilor tăi, dar și să fii la curent cu toate modificările legislative.

Toate acestea necesită o atenție sporită, într-un timp în care contextul actual al pandemiei de COVID-19 poate aduce oricând evenimente neprevăzute. Din acest motiv, este esențial să știi ce se întâmplă cu vehiculele tale pe traseu, dacă întâmpină dificultăți și dacă șoferii sunt în siguranță.

Descoperă în cele ce urmează cum îți poate ușura viața un tracker GPS auto cu urmărire în timp real pentru transportul de mărfuri.

Tracker GPS auto cu urmărire în timp real pentru camioane

Folosirea unui tracker GPS pentru urmărirea camioanelor din flotă este extrem de utilă, oferindu-ți posibilitatea să monitorizezi în timp real poziția vehiculelor. De asemenea, îți oferă informații exacte cu privire la viteza și direcția de deplasare și îți comunică dacă mașina se află în staționare sau nu. Totodată, prin acest sistem vei putea afla și ora estimată la care șoferul va ajunge la destinație – o funcție care ajută la eficientizarea operațiunilor întregii flote.

Cele mai multe trackere GPS folosesc Google Maps și o conexiune de date GSM pentru a transmite datele despre vehiculul în mișcare. Cu toate acestea, o soluție telematică eficace te ajută să monitorizezi activitățile flotei chiar și atunci când vehiculele se află în zone fără semnal GSM (munți, deșert, etc.). Soluția de monitorizare GPS în timp real de la SafeFleet, de exemplu, utilizează și o conexiune la satelit (SafeFleet Global) care permite localizarea și urmărirea vehiculelor oriunde pe glob, indiferent de semnalul GSM.

Important de știut este că localizarea poziției autovehiculelor din flotă se poate realiza doar atunci când motorul mașinii este pornit. Timpul estimat de reactualizare a poziției automobilului pe hartă este de 10-12 secunde, iar poziția curentă poate fi actualizată rapid prin activarea opțiunii „Urmărire Vehicul”.

Avantajele unui tracker GPS auto pentru semiremorci

Siguranța transportului este un aspect important, iar un sistem de monitorizare GPS îți oferă funcționalitățile de care ai nevoie pentru ca mărfurile tale să fie transportate fără probleme.

Spre exemplu, dacă semiremorca unui vehicul din flotă nu este conectată la capul tractor, aceasta ar trebui să poată fi urmărită printr-un sistem GPS individual care funcționează cu baterie de back-up. Orice încercare de furt sau de înlocuire a mărfurilor transportate va fi astfel îngreunată, fiind semnalată prin alarme, chiar și atunci când cineva încearcă să deschidă cutia dispozitivului GPS.

Soluția completă de monitorizare GPS pentru semiremorci de la SafeFleet necesită autorizarea fiecărei intervenții asupra semiremorcii (cuplare/decuplare, deschidere ușă etc.) prin modulul Autentificare șofer. Dacă autorizarea nu este efectuată, platforma va trimite alerte sonore și vizuale către șofer în timp real, precum și către administratorul flotei, prin email și SMS.

De asemenea, în portalul SafeFleet poți vizualiza în timp real toate datele despre orice vehicul din flotă, inclusiv alarmele, poziția, viteza, temperatura încărcăturii, istoricul călătoriilor și multe altele, și poți efectua imobilizarea vehiculului de la distanță, dacă este furat.

Cum să eviți furtul de combustibil cu un GPS auto cu urmărire în timp real

Unul din avantajele instalării unui tracker GPS auto cu urmărire în timp real este cel de eficientizare a unor costuri importante, cum este cel de carburant. Din păcate, furtul de combustibil este o problemă cu care se confruntă toate parcurile auto din lume, iar an de an, metodele sunt tot mai ingenioase.

Furtul combustibilului poate afecta semnificativ bugetul flotei tale și profitabilitatea companiei pe care o reprezinți.

O soluție de urmărire GPS a flotei permite folosirea concomitentă a mai multor metode de calcul a consumului de combustibil, asigurând astfel precizie maximă în monitorizarea acestuia și permițând identificarea rapidă a unor furturi sau chiar probleme tehnice. Spre exemplu, poți folosi distanțele parcurse de către vehicul, raportate de către sistemul GPS, pentru a calcula consumul de combustibil folosind valoarea medie de consum a unui vehicul. 

Un sistem de monitorizare GPS complex, ca cel oferit de SafeFleet, va permite apoi și o comparare a consumului astfel obținut cu valorile măsurate prin oricare din celelalte trei metode:

  • Consumul bazat pe alimentări – luând în calcul distanța parcursă de la plin la plin. SafeFleet oferă și un sistem de integrare a cardurilor de combustibil în aplicația de monitorizare GPS a flotelor. Datele despre alimentările efectuate de șoferi pot fi preluate fie automat de aplicație, fie pot fi introduse manual.
  • Măsurarea combustibilului cu o sondă digitală, direct din rezervor – datele vor fi vizibile oricând în portalul SafeFleet.
  • Monitorizarea consumului de carburant prin FMS – echipamentul SafeFleet se conectează, în această variantă, direct la computerul de bord al vehiculului.

Monitorizarea comportamentului șoferilor

Un sistem de tracking GPS în timp real instalat în camion te poate ajuta și să monitorizezi tipurile de comportamente ale șoferului care se află la volan. Spre exemplu, sistemul telematic SafeFleet oferă rapoarte complete și imediate despre accelerările sau frânările bruște ale vehiculului, depășiri ale limitelor de viteză din zonă tranzitată, sau intrarea și respectiv ieșirea dintr-o zonă prestabilită (Geofence). 


Totodată, un sistem de monitorizare al flotei auto în timp real îți permite să te asiguri că șoferii respectă perioadele de condus sau de odihnă reglementate prin legile fiecărui stat tranzitat. Pachetele SafeTacho de la SafeFleet oferă managerului flotei mai multe opțiuni pentru a păstra siguranța șoferilor și a transporturilor efectuate de aceștia:

  • Descărcarea de la distanță, oricând, a datelor din tahograf
  • Urmărirea în timp real a activității șoferului, timpului până la următoarea pauză, ș.a.
  • Posibilitatea de a oferi autorităților, oricând este nevoie, informații complete despre activitățile fiecărui vehicul pe teritoriul oricărui stat.

Avantajele puse la dispoziție de SafeFleet pot contribui semnificativ la creșterea randamentului  afacerii tale, prin eficiență, accesibilitate și rapiditate.

Monitorizarea și mentenanța vehiculelor nu trebuie să fie ceva complicat. Contactează acum echipa SafeFleet pentru a găsi cea mai bună soluție pentru tine!

tracker gps auto cu urmarire in timp real

Topics: Furt Combustibil, tracker gps auto, transport marfuri, urmarire camioane timp real