Cum stii cat timp au condus soferii in Germania?

Scris de: SafeFleet in data de: 29.04.2015 14:01:00

 

Cum demonstrezi autoritatilor din Germania ca respecti legea MiLoG? Cum stii cat timp au condus soferii in Germania? Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa gaseasca raspunsuri toti transportatorii din Uniunea Europeana incepand cu 1 Ianuarie 2015.

In continuare, va prezentam cadrul legal pentru aceasta cerinta a autoritatilor din Germania, dar si solutia SafeFleet cu care puteti face fata cu usurinta acestei munci administrative in plus.

Industria transportului international, si asa destul de drastic reglementata, a mai primit o lovitura de la liderul Europei, Germania. Din motive protectioniste pentru proprii transportatori, Germania a impus tuturor transportatorilor internationali sa-si plateasca soferii cu salariul minim din Germania, respectiv 8,5 € brut pe ora, atat pentru timpii de tranzit, cat si pentru timpii de descarcare. Reglementarea MiLoG - Mindestlohngesetz, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2015, a fost puternic contestata de asociatiile de transportatori care au reusit sa suspende aplicarea legii doar pentru timpii de tranzit.

La sfarsitul lunii ianuarie 2015 Comisia Europeana de Transport a stabilit normele de aplicare. Companiile care efectueaza activitati de transport pe teritoriul Germaniei sunt obligate sa trimita o serie de date referitoare la sofer catre Autoritatea Administrativa Vamala, inainte ca acesta sa intre pe teritoriul Germaniei. Toti transportatorii semneaza deja o declaratie/formular prin care furnizeaza, pe langa datele soferului, si timpul lucrat de acesta (cat timp a condus) in Germania si il trimit autoritatilor germane. Toate aceste date sunt insotite de o declaratie pe proprie raspundere ca soferii care ajung in Germania sunt platiti cu minimul de 8,50 € / ora pe perioada cat lucreaza pe teritoriul acestui stat. De asemenea, companiile trebuie sa pastreze dovezile ca au lucrat pe teritoriul Germaniei timp de doi ani.

Cum reusesc transportatorii sa gestioneze aceste rapoarte de activitate pe teritoriul Germaniei? Ce instrumente au la indemana pentru a calcula timpul efectiv de condus? Cum demonstreaza ca au facut tranzit si nu operatiuni de incarcare/descarcare? 

Aplicatia SafeFleet Portal rezolva aceasta problema, folosind rapoarte de tip geofence, POI-uri si selectoare cu motivul calatoriei. Se pot determina timpii de tranzit intr-o anumita tara, timpii de condus sau timpii de stationare.

timp condus Germania, safefleet

Rapoartele de activitate pe teritoriul unei tari sunt usor de generat imediat ce geofence-urile sunt create. In aplicatia SafeFleet Portal sunt disponibile geofence-uri pentru toate tarile din UE. Utilizatorii pot sa-si creeze rapid zone geofence pentru orice alta tara sau regiune (strazi, oras, judet, etc). 

timpi condus soferi - safefleet

Informatiile despre activitatea camioanelor sunt pastrate in aplicatia SafeFleet Portal pe o perioada nedeterminata, datele fiind stocate pe servere in cloud (ce au o rata de disponibilitate ridicata) la furnizori de servicii de hosting din UE. 

Rapoartele SafeFleet sunt folositoare pentru documentarea activitatii soferilor si pe teritoriul altor state din Europa, lucru util in conditiile in care alte tari se gandesc sa urmeze exemplul Germaniei si sa impuna conditii de minimum wage (ex. Italia). Dovada tipului de activitate (tranzit sau incarcare/descarcare) si durata acesteia in Germania este cu atat mai importanta cu cat amenzile pentru incalcarea legii pot urca pana la 500.000 €.

Cere oferta SafeFleet

Topics: Managementul flotei