4 metode eficiente de monitorizare GPS a camioanelor

Scris de: Camelia Filip in data de: 08.06.2016 15:52:15

Ai făcut alocarea vehiculelor pentru fiecare rută?

Ai eficientizat transportul de marfă?

Chiar și așa, ai costuri mari de administrare și decalaje între timpul estimat de livrare și cel real?

Află metodele de monitorizare GPS a camioanelor care te ajută să elimini cheltuieli inutile sau excesive și să iei măsuri de corectare a activității.

Monitorizarea consumului de combustibil

Citirea_datelor_FMS-1.png

Consumul de combustibil generează unul dintre cele mai mari costuri operaționale indiferent de tipul și dimensiunea flotei. Costurile pot fi cu mult mai mari în cazul flotelor de camioane, care sunt frecvent vizate de furtul de combustibil direct din rezervoare.

Aceste furturi sunt o sursă de costuri neprevăzute, care pun în dificultate administratorii flotelor de camioane. Există metode precise, prin care se poate determina consumul pentru fiecare vehicul în parte:

  • Prin sondă digitală instalată în interiorul rezervorului se poate determina consumul, dar pot fi trimise și alerte în cazul variațiilor bruște de nivel.
  • Există sisteme care, prin citirea datelor prin FMS, fac posibilă citirea valorilor de consum de carburant direct din computerul de bord al vehiculului.
  • Prin importul alimentarilor de la plin la plin se folosesc datele importate de pe cardul de carburant și în funcție de distanța parcursă între alimentări, se calculează consumul de combustibil.

Monitorizarea comportamentului șoferului

Stationare_cu_motorul_pornitAi observat costuri de combustibil crescute sau practici greșite din partea șoferilor? Din nefericire, un comportament necorespunzător poate influența eficiența consumului de combustibil cu 33% și poate, de asemenea, să pună în pericol siguranța în trafic a oamenilor și vehiculelor.

  • Cu ajutorul sistemelor GPS, poți crea profile de risc asociate șoferilor pornind de la urmărirea accelerării sau frânării, tamponărilor, depășirilor bruște. Pe baza acestor date poți să iei măsuri de corectare a comportamentului la volan.
  • Un sistem de comunicare bidirecțională cu șoferul te poate scuti de multe situații neplăcute: drumuri parcurse inutile datorită anulării unei comenzi, schimbări de traseu, existența unor blocaje în trafic. 
  • Identificarea șoferilor prin cadrul de tahograf este extrem de importantă ca să urmărești respectarea programului de lucru al șoferilor, în timp ce cheile de identificare șofer iButton sunt utile mai ales dacă există mai mulți șoferi care folosesc același camion.

Monitorizarea vehiculelor

Pozitii_curente4-1-1Monitorizarea camioanelor nu se rezumă la urmărirea traseului pe care l-au parcurs sau a respectării regulilor. Eficiența unui sistem de monitorizare se traduce prin scăderi de costuri semnificative și servicii îmbunătățite cu timpi de livrare mai buni.

  • Sistemele GPS transmit poziția curentă a camionului în timp real, dar te ajută și să urmărești traiectoria pe hartă, activitățile recente ale vehiculului sau poziția vehiculului la un moment dat.
  • Alertele Geofence sunt o funcționalitate a sistemelor GPS extrem de utile pentru a primi notificări atunci când camionul a ieșit din zona prestabilită de tine.
  • Actualizările din trafic sunt extem de utile pentru a lua decizii de management rapide când un camion se află într-o zonă aglomerată, cu trafic blocat sau segmente pe care se circulă cu dificultate.

Monitorizarea semiremorcilor

evenimente-specificeSemiremorcile flotei de camioane au nevoie de soluții speciale de monitorizare, prin măsuri de siguranță a transportului cu alerte vizuale și auditive. Cine a deschis ușa remorcii sau cine a făcut detașarea de cap-tractor? Cum urmărești semiremorca dacă nu este conectată? Există soluții GPS pentru fiecare situație.

  • Sistemul de autonomie și protecție la sabotaj este necesar atunci când semiremorca nu este conectată la cap-tractor și pentru a evita deschiderile frauduloase.
  • Alarmele sonore și vizuale în timp real atenționează șoferul și dispeceratul despre orice eveniment neautorizat și sunt ideale pentru semiremorcile care nu au cuplat permanent același cap tractor.
Sistemele de monitorizare GPS aduc îmbunătățiri nu doar activității tale ca manager de flotă, ci și angajaților din dispecerat, șoferilor și clienților. Gestionarea activității este îmbunătățită semnificativ, cu efecte imediate: scăderea cheltuielilor, creșterea stabilității financiare, siguranța la locul de muncă, îmbunătățirea serviciilor și relațiilor interumane. Sistemele GPS au devenit deja un standard pentru orice companie care deține o flotă și un indicator al succesului.

 Vreau să testez platforma gratuit

Topics: Managementul flotei