Austria: amenzi de până la 50.000 de euro pentru transportatori

Scris de: Camelia Filip in data de: 28.04.2017 15:13:21

austria amenzi transportatori, safefleet

Odată cu intrarea in vigoare la 1 ianuarie 2017 a noilor reglementări austriece cu privire la transporturile de marfă s-a trecut și la aplicarea amenzilor prevăzute pentru nerespectarea lor. Astfel, amezile pe care le riscă transportatorii care nu respectă noile cerințe legale pot ajunge, în anumite situații, și până la 50. 000 de euro. Principalele modificări impuse prin noile reglemetări austriece vizează în special:

 

  • Înregistrarea șoferilor în sistemul austriac

Angajatorul are obligația de a furniza documente referitoare la înregistrarea șoferului în sistemul de asigurări sociale (documentul de asigurări sociale A1 sau E 101).

Fiecare șofer trebuie să completeze un formular electronic care trebuie transmis către Ministerul Finanţelor din Austria. Necompletarea acestui formular poate atrage amenzi de 20 000 de euro la prima abatere și de 50 000 de euro la a doua abatere.

  • Notificarea detașării unui angajat

Pentru toate operațiunile de transport transfrontalier de la sau către Austria, dar și pentru operațiunile de tranzit, angajatorii trebuie să notifice autoritățile austriece cu privire la detașarea unui angajat.

Această notificare se trimite către Biroul de Coordonare Central (ZKO) pentru fiecare cursă cel mult cu o săptămână înainte.

  • Remunerarea șoferilor cu salariul minim prevăzut de țara gazdă

Începând cu luna ianuarie 2017 transportatorii de marfă și de călători au obligația  legală de a acorda fiecărui șofer salariul minim prevăzut în țara gazdă pe toată perioada șederii lui.

Transportatorii trebuie, astfel,să prezinte autorităților documentele salariale, care sunt necesare pentru stabilirea remunerației cuvenite salariatului în conformitate cu legislația austriacă,traduse în limba germană.

Aceste documente trebuie să se afle în permanență la bordul vehiculului pe toată perioada deplasării pe teritoriul Austriei.

Documente necesare:

  • contractul de muncă/avizul de angajare
  • adeverință de salariu
  • documente care atestă plata salariului
  • fișe de pontaj
  • documente referitoare la categoria salarială

Dacă la cererea autorităților nu se vor putea prezenta documentele prin care se atestă respectarea noilor reglementări, transportatorul riscă o amendă cuprinsă între 500 și 5 000 de euro pentru fiecare șofer, și între 1 000 si 10 000 de euro în cazul recidivei.


Surse: www.ziuacargo.ro, www.floteauto.ro

Topics: Evitare amenzi