Benzina se scumpeste, dar furturile de carburanti pot fi controlate cu SafeFleet

Scris de: Old Site Safe Fleet in data de: 13.01.2012 11:48:41

"În ultimii trei ani de criză, adică de la începutul lui 2009 şi până la finele anului trecut, litrul de benzină comercializat pe piaţa locală s-a scumpit cu peste 84%, în euro, arată datele publicate în buletinele petroliere realizate de Comisia Europeană.

Cert este că dacă la începutul lui 2009 barilul costa aproape 43 de dolari, acum a depăşit pragul de 110 dolari, iar posibila impunere a unui embargo asupra petrolului iranian din partea Uniunii Europene nu va face altceva decât să pună o presiune suplimentară pe preţul "aurului negru".

costuri benzina 2009

"Lucrurile par a fi destul de clare. Există o poziţie de monopol. Sunt cheltuieli ca în Est, preţuri ca în Vest şi profituri ca în Africa. Noi am propus mai multe măsuri, dar niciuna nu a fost luată în calcul. Una ar fi fost taxarea profiturilor companiilor petroliere făcute pe baza volatilităţii preţului la petrol", spune Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Astfel, România este din nou pe podiumul celor mai mari majorări de preţ, dar de această dată este ocupanta locului trei cu scumpiri de 61% pe litrul de motorină aplicate în perioada 12.01.2009 - 19.12.2011. Pe locurile fruntaşe sunt Cipru, cu peste 70% şi Ungaria cu peste 62%. Printre ţările din coada clasamentului se numără din nou Olanda şi Germania, unde litrul de motorină s-a scumpit în perioada analizată cu 32,9%, respectiv 29,1%. Astfel, companiile nu au trasnmis în preţul la pompă întreaga apreciere a barilului de petrol.

Încă din anul 2005 se derulează o anchetă privind posibile înţelegeri între marile companii ptroliere, Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi Agip, pentru stabilirea preţului la pompă, dar nici până în ziua de azi oamenii Consiliului Concurenţei nu au strâns suficiente dovezi. Pe de altă parte însă, marile companii petroliere ar putea fi sanţionate chiar săptămâna aceasta pentru decizia de a scoate în comun un tip de benzină în 2008."

Astfel, desi pretul carburantilor a crescut iar furturile la nivel inalt al distribuitorilor de benzina si motorina nu au fost inca demonstrate, furturile de carburanti pot fi controlate de catre firmele ce lucreaza intens ca si transportatori.

Deoarece exista cazuri in care furturile se desfasoara chiar in interiorul firmei, acestea pot fi monitorizate si controlate cu ajutorul SafeFleet. Aplicatia de monitorizare SafeFleet Portal ofera posibilitatea de a calcula consumurile de combustibil cat si alimentarile la pompa, generand rapoarte ce permit vizualizarea de catre administratorii flotelor a furturilor de combustibili.

Cere o oferta aici si poti vedea cum functioneaza aplicatia de monitorizare SafeFleet Portal!

Topics: Furt Combustibil