Cel mai eficient sistem de tracking GPS pentru camioane

Scris de: Camelia Filip in data de: 01.08.2019 07:58:00

sistem-tracking-gps-camioane

Activitatea transportatorilor români a devenit din ce în ce mai variată în ultimii ani. Există multe companii de dimensiuni medii și mici care au intrat pe piață și care își desfășoară activitatea cu flote auto de maxim 50 de vehicule.

Dimensiunile flotelor auto pot fi categorisite în:

  • Flote mici - până în 10 vehicule
  • Flote medii - 10-50 de vehicule
  • Flote mari - peste 50 de vehicule



 Monitorizează eficient flota de camioane cu SafeFleet

VEZI MAI MULT

 


 

 

Firmele de transport care gestionează transporturi de marfă doar cu flote de camioane întâmpina o serie de provocări în activitatea lor zilnică:

  • Trec printr-un proces continuu de recrutare a șoferilor profesioniști (aceștia este necesar să dețină atestate, card tahograf și să aibă rezistență la stres și drumuri lungi)
  • Fac eforturi să păstreze angajații mai vechi din companie
  • Firmele se pot confrunta cu gestiunea unor costuri mari de administrare și un consum de combustibil greu de controlat
  • Legislația națională privind transporturile și normele legislative internaționale despre sectorul transporturilor sunt în continuă schimbare, iar firmele au noi reglementări cărora trebuie să se plieze
  • Digitalizarea joacă un rol important, mai ales pentru transporturile care se fac în străinătate, deoarece clienții doresc servicii de transport impecabile
  • Implementarea de noi sisteme telematice pe camioane, care să monitorizeze eficient și în timp real traseele, stilul de condus sau evenimentele din trafic

Cum monitorizezi eficient o flotă de camioane?

Ai la dispoziție mai multe metode pentru a gestiona o flotă auto și cu siguranță cunoști deja multitudinea sistemelor de monitorizare auto existente pe piață. 

Elimină cheltuielile inutile și ia măsuri concrete împreună cu cel mai eficient sistem de tracking GPS oferit de SafeFleet.

Observă cum decurge activitatea flotei tale auto prin:

  1. 1. Monitorizarea consumului de combustibil

Consumul de combustibil se poate monitoriza prin sonda digitală instalată direct în rezervor, interpretarea datelor prin FMS (de pe bordul vehiculului) sau interpretarea datelor de pe cardul de carburant.

  1. 2. Monitorizarea comportamentului de condus al șoferului

Sistemul de tracking GPS instalat în camion te ajută să observi accelerările, frânările bruște sau evenimentele din trafic. Cardul tahograf îți oferă toate detaliile necesare despre respectarea programului de lucru al șoferilor. 

  1. 3. Monitorizarea traseului vehiculului, numărul de km, timpii de lucru și odihnă

Verificarea poziției mașinii, traiectoria setată, abaterile de la rută, noutăți și actualizări din starea traficului. 

  1. 4. Monitorizarea stării remorcilor și a semiremorcilor

Îți montezi un sistem de autonomie și protecție sabotaj pentru semiremorcă, activezi alarme sonore care anunță dispecerul și șoferul despre vreun eveniment neplăcut sau dacă există tentative intruzive asupra mărfii transportate.

Cel mai eficiente sisteme de monitorizare pentru camioane

Redu stresul cu monitorizarea flotei de camioane și lasă sistemul de tracking GPS de la SafeFleet să înregistreze toate deatele de care ai nevoie. Instalează SafeFleet Base  - pachetul de bază pentru nevoile de tracking, SafeTacho, un soft pentru descărcarea datelor de pe tahograf sau SafeFleet Portal, un portal online pentru urmărire și localizare GPS. 

Instalarea efectivă a device-ului în fiecare camion se poate face în rețeaua de service-uri autorizate SafeFleet, sau te poți ocupa tu sau șoferul de instalarea manuală. Ai nevoie să montezi corect receptorul GPS urmărind datele din manualul de instrucțiuni, să urmărești corect fiecare pas și să validezi cu specialiștii SafeFleet finalizarea procesului de instalare. 

Beneficiază de fiecare opțiune și informație pe care ți-o oferă sistemul telematic conceput de SafeFleet. Te invităm să-l testezi gratuit și să descoperi fiecare funcționalitate în parte, rapoartele detaliate și să descoperi sistemele noastre de tracking GPS.

Click me

 

Topics: Monitorizare flota