[TUTORIAL] Cum te Poate Ajuta Functionalitatea Verificare Trasee in Activitatile de Interventie, Vanzare si Transport

Scris de: Camelia Filip in data de: 20.04.2018 10:40:39

header-4

În care dintre următoarele situații te regăsești frecvent în administrarea unei flotei auto?

  • Salubrizare, transport public, distribuție - șoferii din flota ta efectuează frecvent aceeași rută. Te interesează, așadar, să poți calcula cât mai exact distanțele optime între punctele prin care trebuie să treacă un vehicul și ordinea în care aceste puncte au fost parcurse;
  • Vânzări - echipele tale urmează trasee diferite având ca obiectiv să atingă o serie de puncte de interes (clienți). Este important, astfel, să poți verifica aceste trasee în fiecare zi pentru fiecare vehicul în parte - în funcție de clienții (punctele de interes) ce trebuie vizitați;
  • Transport - ai nevoie de o monitorizare complexă pe fiecare traseu alocat per client pentru a respecta alocările de costuri pentru distanțele estimate.

Toate aceste provocări pot fi de acum depășite cu ajutorul noii funcționalități de la SafeFleet: Verificarea Traseelor. În baza rapoartelor generate prin Verificare trasee vei putea să:

  • Vizualizezi și verifici traseele parcurse de vehiculele din flotă într-un anumit interval de timp;
  • Generezi rutele optime pentru traseele parcurse frecvent de vehiculele din flotă cu ajutorul Google Maps;
  • Compari aceste distanțe optimizate ale traseelor cu distanțele efective parcurse de șoferi;
  • Verifici dacă punctele setate de pe traseul stabilit au fost atinse și ordinea în care au fost parcurse.

Iată cum poți prin cea mai nouă funcționalitate de la SafeFleet, accesa și vizualiza date cu privire la traseele parcurse de șoferii tăi: 

Pasul 1: Definește traseul pe care vrei să-l monitorizezi

 

  • Accesează opțiunea Trasee;pas1-1
  • Adaugă un traseu nou;
  • Completează câmpurile de date;
  • Definește punctul de început și de sfârșit al traseului care te interesează fie prin marcarea lui direct pe hartă, fie prin căutarea specifică a unei adrese;
  • Selectezi ce reprezintă fiecare punct de interes marcat pe trase: început traseu, sfârșit traseu sau punct de intermediar.

Pasul 2: Alocă traseului puncte intermediare pentru anumite POI (puncte de interes)

pas2În funcție de datele pe care dorești să le obții și specificul activității flotei poți introduce oricâte puncte intermediare dorești - reconfigurarea optimizării de traseu se va face instant în funcție de noile repere. Cu verde vei vedea astfel traseul definit de tine, în timp ce cu roșu va fi marcat traseul optim - recomandat de platformă.

 



Urmărește tutorialul
Setarea și rularea rapoartelor Verificare Trasee ca să vizualizezi fiecare pas de urmat pentru accesarea corectă a rapoartelor pentru traseele care te interesează:

Pasul 3: Salvează traseul și actualizează-l ori de câte ori ai nevoie

pas3După ce ai finalizat de completat toate datele și setat punctele de interes, nu uita să salvezi traseul definit. Odată salvat îl vei putea vedea, reaccesa și modifica oricând din lista existentă la secțiunea Trasee. Pentru includerea sau excluderea unor noi puncte pe harta unui traseu deja definit este suficient să dai click pe el și să selectezi din casetă opțiunea potrivită. 



Pasul 4: Accesează rapoartele de verificare a traseului

pas4Pentru rularea raportului vei vedea că ai la dispoziție o serie de filtre care te ajută să faci setări specifice în funcție de interesele tale în raport cu activitatea din flotă. De exemplu:

 

 


  • Perioada de rulare (pe o perioadă predefinită sau poți defini un anumit interval cu ajutorul unui calendar);
  • Rulare raport pe un anumit traseu/pe toate traseele.

Odată generat acest raport vei avea acces la date complete despre activitatea șoferilor în raport cu rutele și punctele de interes stabilite: de la respectarea reperelor și rutei, până la distanțe efectiv parcurse, distanțe optime și momentele de start și stop.În plus, opțiunea Acțiuni a raportului îți oferă posibilitatea să vizualizei detalii atât cu privire la traiectorie cât și cu privire la statusul punctelor de interes.

Pasul 5: Descarcă raportul în formatul dorit

pas5

La final poți descărca aceste rapoarte în trei formate - pdf, csv sau xls - sau poți descărca doar lista cu situația punctelor de interes (dacă au fost atinse sau nu).

 

 

Pasul 6: Monitorizează în timp real activitatea pe traseu

pas6Pentru a verifica în timp real ce se întâmplă cu vehiculele din flotă pe traseele stabilite accesează opțiunea Poziții curente din meniul principal.

 

 



Nu ai încă acces la funcționalitățile din platforma SafeFleet? Îți oferim oportunitatea să testezi gratuit serviciile noastre - inclusiv noua funcționalitate Verificare Trasee- pentru a vedea cum te pot ajuta acestea în administrarea flotei tale auto.

TRIAL GRATUIT