Din 2018 companiile de transport cu risc vor fi înregistrate într-o bază de date

Scris de: Camelia Filip in data de: 09.10.2017 14:32:05

 

baza de date companii vehicule cu grad de riscÎncepând cu luna mai a anului viitor se va pune în aplicare Ordinul 601/2017 care prevede crearea unei baze de date cu toate companiile şi vehiculele cu grad ridicat de risc.

Companiile deținătoare de flote auto vor fi clasificate în funcție de gradul de risc, urmând să li se acorde un punctaj în raport cu acesta: 
  • Cu risc scăzut – sub 30 de puncte;
  • Cu risc mediu – între 30-80 puncte;
  • Cu risc ridicat – peste 80 de puncte.

În baza acestui ordin se vor efectua, astfel, controale tehnice în trafic pentru vehiculele comerciale care circulă pe drumurile publice din România cu o viteză maximă prin construcție mai mare de 25 km/h, aparținând următoarelor categorii:

a) autovehicule pentru transport persoane care au, în afara locului pe scaunul conducătorului auto, mai mult de opt locuri pe scaune (categoriile M2 şi M3);

b) autovehicule pentru transport de mărfuri cu o masă maximă mai mare de 3,5 tone (categoriile N2 şi N3);

c) remorci şi semiremorci pentru transportul de mărfuri sau persoane cu o masă maximă mai mare de 3,5 tone (categoriile O3 şi O4);

d) tractoare cu roţi cu viteză maximă prin construcţie mai mare de 40 km/h;

e) ansambluri de vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, formate din autovehicule concepute şi construite în principal pentru transportul de mărfuri cu o masă maximă mai mică de 3,5 tone (categoria N1 şi o remorcă sau semiremorcă din categoria O).

La controlul în trafic inspectorul va putea efectua următoarele acțiuni:

  • Verificări ale documentelor de inspecție tehnică periodică;
  • Evaluare vizuală a stării tehnice a vehiculului;
  • Evaluare vizuală a arimării încărcăturii vehiculului;
  • Verificări tehnice prin orice metodă pe care o consideră adecvată;
  • Verificări cu privire la remedierea deficienţelor indicate în raportul de control tehnic în trafic anterior.

Cum te asiguri că nu vei întâmpina probleme la controlul în trafic pentru vehiculele din flota ta?

Respectarea termenelor pentru inspecțiile tehnice periodice și mentenanța corectă a vehiculelor sunt principalele lucruri pe care trebuie să le iei în calcul pentru a te asigura că vei trece cu bine de fiecare control în trafic. Însă, cu cât flota este mai mare, cu atât provocările sunt mai variate și controlul asupra stării vehiculelor devine mai complicat.

De aceea este important să îți alegi instrumente-suport care te vor ține la curent ori de câte ori este necesară o nouă intervenție pentru fiecare dintre vehiculele din flota ta auto.

Fii notificat cu o lună, o săptămână sau o zi înainte de data expirării de către o aplicație telematică performantă.

Poți să înregistrezi în aceasta datele ultimei inspecții obligatorii, ultimei vizite la service, ultimei schimbări a uleiului și a anvelopelor. Poți, de asemenea, să setezi în aplicație orice termen limită pentru care dorești să fii notificat.



Vrei să afli mai multe despre această funcționalitate?

VORBEȘTE CU UN CONSULTANT


 

Topics: Managementul flotei