Două tronsoane de drum din Arad vor fi reabilitate în această primăvară

Scris de: Camelia Filip in data de: 17.03.2017 10:59:00

reabilitare tronsoane arad

Începând cu primele luni ale primăverii vor fi demarate proiecte de reabilitare pentru două drumuri importante din Arad:

  • Arad-Zimandul Nou-Sântana-Caporal Alexa-Pâncota
  • Arad-Horia-Şiria-Pâncota-Buteni.

Cu prioritate pe lista reabilitărilor din Arad se află tronsonul de drum Sântana – Pâncota, pentru care este preconizată demararea lucrărilor încă din primele săptămâni ale lunii martie, în măsura în care vremea va permite efectuarea lor. Valoarea investițiilor pentru această lucrare este estimată la 4 milioane de lei.

După finalizarea lucrărilor pe tronsonul Sântana – Pâncota, procesul de reabilitare va continua cu segmentul de drum Pâncota-Seleuş. Acest drum va fi cel mai probabil finalizat abia în a doua parte a anului 2017, demararea proiectului de reabilitare fiind condiționat mai ales de finalizarea documentațiilor (pentru care este estimat un timp de realizare de minim 2 luni).


Varianta ocolitoare  pe care autoritățile locale o recomandă pentru perioada derulării lucrărilor este varianta Arad-Şiria-Buteni şi drumul Arad-Sântana-Pâncota şi Ineu.


Ruta Zimandu Nou- Sântana – Pâncota şi Seleuş autoritățile estimează că va fi funcțională în anul 2017 - acesta fiind cel mai important drum din Arad care face legătura cu nordul județului.

.

Surse:adevarul.ro, ziare.com, mandri.ro

Topics: Stiri/Info