eCall, noua tehnologie ce salveaza vieti

Scris de: Old Site Safe Fleet in data de: 27.11.2013 13:33:00

 

Primul sistem de apelare la serviciul de urgenta (112), eCall, este testat si implementat in Romania de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Ce este eCall?

Tehnologia eCall permite vehiculelor sa apeleze automat numarul de urgenta 112 in caz de accident rutier prin intermediul unui dispozitiv instalat in vehicul. SafeFleet impreuna cu compania partenera Civitronic a ajutat la testarea si implementarea acestui dispozitiv-prototip pe platforma STS, continuand perfectionarea sistemului in ultimii doi ani.

 

eCallCum functioneaza eCall?

La declansarea airbagului in urma unui accident, sistemul suna automat la 112. Apelul poate fi facut si manual de catre sofer prin intermediul echipamentului montat pe vehicul. Echipamentul are receptor GPS integrat si comunica cu vehiculul pentru a prelua informatii relevante. Dispeceratul propriu al STS decodifica informatiile transmise de dispozitiv si le interpreteaza. Datele interpretate sunt: pozitia vehiculului, tipul de vehicul, numarul de pasageri, tipul de combustibil s.a. Apoi apelul de voce este transmis la un operator care discuta cu soferul si ia decizia ce echipaje de urgenta sa trimita.

[video link="http://www.youtube.com/watch?v=ibfB682iGCA" width="100%" height="350px" border="no" type="youtube"]

Cine sustine tehnologia eCall?

HeERO SafeFleet

Sistemul eCall este gazduit sub umbrela proiectului european HeERO (Harmonized eCall European Pilot). HeERO a organizat a doua conferinta internationala la Bucuresti, in data de 21-22 noiembrie 2013. Conferinta a implicat noua tari aflate in consortiul HeERO 1: Romania, Olanda, Suedia, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Croatia si Republica Ceha.

Civitronic a testat impreuna cu Olanda aplicatia lor PSAP (Public Service Answering Point), simuland apeluri de la mai multe vehicule. Olanda a pregatit propriul ei video despre tehnologia eCall:

[video link="http://www.youtube.com/watch?v=Poad-2jemZI#t=113" width="100%" height="350px" border="no" type="youtube"]

SafeFleet impreuna cu Civitronic a participat la aceasta conferinta, aducand feedback, sugestii si informatii actualizate cu privire la testele intensive desfasurate pe eCall.

La conferinta a fost prezent si partenerul nostru Gemalto, prin reprezentantul Marcel Visser, vicepresedinte la divizia M2M. Gemalto este principalul furnizor de module GSM pentru comunicatii GPRS.

Care sunt partenerii eCall?

SafeFleet impreuna cu Civitronic lucreaza la proiectul eCall inca de la anuntarea lui de catre Uniunea Europeana. Pentru aceasta lucrare de testare a dispozitivului GPS, Civitronic a fost recunoscut international la ITS World Congress Hall of Fame. Solutia ubiq eCall este singurul IVS de pe piata conceput special pentru a fi simplu si usor de utilizat in faza de test si pregatire a proiectului HeERO, pentru a sprijni operatorii PSAP in dezvoltarea si testarea sistemului de la dispecerat. Datorita acesteia, Civitronic a primit premiul Industry Award in 14-18 octombrie 2013 la Tokyo.

Pentru mai multe informatii legate de tehnologia eCall, vedeti:

Topics: Noutati SafeFleet