Evoluția companiilor IT românești - interviu Claudiu Suma

Scris de: Camelia Filip in data de: 12.04.2019 14:29:04

salefleet


Un reportaj PRO TV relatează faptul că în prezent, valoarea totală a veniturilor produse de industria IT din România a ajuns la 4,5 miliarde de Euro. Potrivit ultimului studiu realizat de ANIS, 75,6% din valoarea sectorului IT reprezintă exportul de software și servicii IT, înregistrând o creștere de 14% față de anul 2017. Dintr-un top de 300 de companii software și IT de pe piața românească, 40% sunt firme cu capital românesc.

Se estimează că după creșterea semnificativă care a avut loc în ultimii ani, ar putea urma o etapă constantă, sau o fază de platou. Acest lucru înseamnă că pentru a se păstra o evoluție constantă va fi nevoie de și mai mult TechInnovation pentru industrii diverse precum: industrie, sectorul public, telecom, banking, retail, sau automotive.

Mediul IT trebuie să crească sănătos și să depășească faza de outsourcing, îndreptându-și atenția și resursele către crearea de servicii și produse software unice, pregătite pentru a fi achiziționate și implementate de companii din țară și din străinătate.

Claudiu Suma, CEO SafeFleet deschide acest subiect într-un interviu oferit echipei ProTV. Acesta vorbește despre cele două companii IT din Timișoara cu peste 90 de angajați care dezvoltă propriile aplicații software. Prima aplicație este cea de monitorizare auto prin GPS, oferită de SafeFleet, iar a doua este TPARK - un program de plată a parcării folosit deja de primăriile din 45 de orașe din România și implementat recent și în Serbia și Ungaria.

“Se vrea o aplicaţie simplă, unitară. Opreşti undeva maşina şi la un click distanță ţi-ai rezolvat problema plății parcării. România este o piaţă relativ mică. Nu poţi să faci ceva numai într-o ţară, trebuie să fii global”, spune Claudiu Suma.

Călin Crișan, director tehnic vorbește despre aplicația de monitorizare a flotelor auto SafeFleet:

“Raportăm poziţia şi alte date pe care le luăm de la computerul de bord şi le transmitem la un server. Avem marea majoritate a clienţilor în România, dar suntem şi pe piaţa italiană și poloneză.”

Urmărește interviul integral pe PRO TV: Piața de IT din România a ajuns la 4,5 miliarde euro. Aplicaţiile care au cucerit lumea.

De peste 20 de ani, SafeFleet oferă clienților soluții de calitate, cum ar fi monitorizarea flotelor prin GPS, plata taxelor de drum, AMR (Automatic Meter Reading) și plata parcării cu telefonul mobil.

Topics: Noutati SafeFleet