Harta punctelor negre, un nou indicator pentru prevenirea accidentelor

Scris de: Old Site Safe Fleet in data de: 28.03.2012 09:52:34

Politia Rutiera a implementat un sistem nou de atentionare a soferilor care circula pe drumurile cu cele mai dese si mai grave accidente.

Noul sistem va presupune introducerea de semnalizatoare rutiere denumite "puncte negre" pe portiunile de drumuri si sosele in care s-au petrecut un numar mare de accidente. Astfel, punctul negru reprezinta un sector de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, pe care, intr-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au inregistrat minimum 10 accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav.

 

accidente auto harta

Numarul mare de accidente au determinat demararea acestui proiect. Conform datelor oficiale, la nivel national au fost inventariate 138 puncte negre, in care s-au inregistrat un numar de 1517 accidente grave, soldate cu decesul a 569 persoane si ranirea grava a altor 1369. Inventarierea a fost facuta pe baza analizelor de risc rutier efectuate in perioada 2007-2012 de catre Directia Rutiera din I.G.P.R.

Exista si un obiectiv la nivelul Uniunii Europene, de reducere cu 50% a persoanelor decedate in accidente rutiere petrecute in perioada 2011-2020, obiectiv ce se urmareste acum si in Romania.

In scurt timp sa existe aceste date utile pentru soferi si dispeceri vor fi si in hartile oferite de aplicatia SafeFleet Portal si astfel sa poata fi utilizate in prevenirea accidentelor si mai important, la salvarea de vieti.

Sursa: http://www.hartapunctelornegre.ro/

Topics: Stiri/Info