Home Sense a castigat premiul pentru inovatie IoT, la HackTM 2016

Scris de: Camelia Filip in data de: 24.05.2016 18:30:00

Peste 500 de pasionati de IT au participat la editia cu numarul trei a celui mai mare maraton de programare din Europa de Sud-Est, HackTM 2016. SafeFleet a coordonat sectiunea Internet of Things (IoT), iar colegii nostri au fost mentori pentru hackerii care au ales aceasta categorie a evenimentului.

Finalistii sectiunii IoT au prezentat proiecte extrem de interesante, din care amintim casca inteligenta Smart Helm - care poate fi utilizata de motociclisti pentru orientare sau sistemul Home Sense - care transforma o casa obisnuita intr-o locuinta pe care o controlam prin comenzi vocale de tipul „aprinde lumina”, „porneste muzica”, „imi este prea cald” etc.

Premiul pentru inovatie – o excursie in Olanda, la conferinta IoT Talks - a fost acordat mintilor luminate din echipa Home Sense.

proiect homesense castigatori

Ce este Home Sense?

Proiectul are ca obiective cresterea flexibilitatii si reducerea costurilor. Din punct de vedere hardware, sistemul este compus din unitari wireless construite in jurul modulelor ESP8266 (ESP-03) care comunica si sunt coordonate de un Raspberry Pi

Proiectul prezentat la HackTM 2016 cuprinde 5 astfel de module: senzor de temperatura, detector de gaz, blaster IR, senzor PIR pentru detectarea prezentei si priza inteligenta cu relee. 

schema homesense, safefleetFunctionalitati Home Sense

Echipa Home Sense a implementat mai multe functionalitati, care pot fi modificate sau extinse foarte usor. Dintre acestea amintim: 

  • vizualizarea parametrilor din casa: temperatura, prezenta, stare lumini;
  • detectie de gaz cu avertizare prin e-mail;
  • control prin comenzi vocale: ”aprinde lumina”, ”stinge lumina”, ”imi este prea cald” - termostatul scade temperatura ambientala cu 2 grade etc;
  • posibilitatea de a activa sistemul de alarma bazat pe senzori de prezenta;
  • activare optiunea SmartHome – aprindere/stingere lumina in functie de prezenta, pornire muzica la intrarea in casa.

SafeFleet a implementat gratuit o retea LoRaWAN pentru toate dispozitivele IoT. Reteaua este functionala si dupa HackTM 2016, atat in Timisoara, cat si in alte orase din Romania, Italia si Polonia.

Felicitari organizatorilor si participantilor. Ne vedem in 2017!.

Topics: Noutati SafeFleet