În februarie au fost înmatriculate peste 67.400 de maşini second-hand

Scris de: Camelia Filip in data de: 17.03.2017 11:14:00

fsdafds

Odată cu eliminarea taxei aferente timbrului de mediu, vânzările de mașini second-hand din import au crescut accelerat, doar în luna februarie fiind înregistrate peste 67.400 de noi înmatriculări.La cozile pentru înmatricularea de autoturisme, alături de noii proprietari au stat și cei care au achiziționat în trecut o astfel de mașină fără a o înregistra efectiv în România - dornici acum de trecerea autoturismelor într-un sistem de înregistrare românesc și legal.

Impactul valorii impuse de timbrul de mediu până la 1 februarie 2017 a afectat drastic în anii precedenți vânzările de mașini de import - în 2016 fiind înregistrate de trei ori mai puține unități vândute iar în 2015 de până la patru ori mai puține.

Principalii afectați de timbrul de mediu au fost în special vânzătorii de maşini diesel Euro 3 pentru care taxa depășea de cele mai multe ori jumătate din valoarea mașinii.

Astfel se explică de ce, încă din primele zile de înmatriculare fără perceperea taxei de mediu, un număr semnificativ de mașini cu peste 15 ani vechime au fost înregistrate - peste 7.000 de unități în perioada 1 - 7 februarie 2017.

Totuși, eliminarea taxei de mediu nu a reprezentat o veste bună pentru toată lumea.

Afectați de eliminarea acestei taxe vor fi în principali vânzătorii de mașini noi - APIA estimând că până la finalul verii importul de mașini uzate din import va depăși 500.000 unităţi,însemnând de peste patru ori mai mult decât numărul de maşini noi.

Surse: romaniatv.net, HotNews

Topics: Stiri/Info