Începând cu luna ianuarie a acestui an transportatorii plătesc impozite mai mari pentru vehiculele de marfă, majorările aplicate aducând costuri cuprinse între 9 și 173 lei pentru fiecare vehicul.
Conform noului Cod Fiscal aprobat pentru 2018 în cazul unui autovehicul de transport de marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, impozitul este calculat în funcție de tipul de vehicul: cu două axe (cu greutate între 12 - 18 tone), cu trei axe (cu masa între 15 - 26 tone), cu 4 axe (cu masa între 23 - 32 tone) și combinaţii de autovehicule, un autovehicul articulat sau tren rutier, de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone.
Vezi în tabelul de mai jos cum vor arăta costurile pentru vehiculele din flota ta în acest an:
Cum să reduci costurile cu flota în 2018 ca să-ți menții business-ul profitabil
Costurile de funcționare ale unei flote auto nu se reduc însă doar la taxele periodice de care managerii trebui să țină cont. La acestea se adaugă o serie de alte costuri precum: mentenanță, reparații, combustibil sau plata diferențiată a șoferilor (în funcție de orele lucrate și/sau regiunea tranzitată, de exemplu).
Care dintre acestea reprezintă cel mai mare cost în flota auto pe care o administrezi?
Peste 80% din respondenții Studiului de piață SafeFleet au indicat consumul de combustibil ca reprezentând cea mai costisitoare problemă la nivel de flotă auto.
Uneori, cele mai mici activități sau comportamente influențează creșteri ale consumului. Din aceste costuri invizibile rezultă cheltuieli finale mari care pot influența profitabilitatea generală a firmei.
Pentru a te asigura că monitorizezi corect consumul de combustibil din flota ta și că ai acces la toate datele pentru a face optimizări, este important să utilizezi funcționalitățile unei platforme telematice performante:
Pentru a te asigura că monitorizezi corect consumul de combustibil din flota ta și că ai acces la toate datele pentru a face optimizări, este important să utilizezi funcționalitățile unei platforme telematice performante:
- Monitorizare GPS - cu ajutorul căreia urmărești staționarea cu motorul pornit, viteza și alți metrici de performanță care afectează consumul de combustibil;
- Alerte automate - care ajută la funcționarea vehiculelor în parametri optimi asigurând mentenanța continuă a flotei tale;
- Rapoarte personalizate - disponibile în formate sumare sau detaliate, care urmăresc fiecare aspect al consumului de combustibil pe termen scurt și lung;
- Tehnologii complexe de rutare - pentru a ajuta dispecerii să direcționeze șoferii mai eficient și să reducă distanțele totale parcurse;
- Sisteme de calcul al consumului pe baza alimentărilor.
Cu ajutorul acestor funcționalități vei putea să reduci costurile flotei tale cu până la 25%, simplu și eficient.
Vrei să afli mai multe despre cum poți face posibile astfel de optimizări de cost în flota ta?
Descarcă GRATUIT ebook-ul Cum să reduci costurile cu combustibilul ca să ai acces la informații detaliate despre:
- Instrumentele de urmărire a consumului de combustibil,
- Cum să verifici cheltuielile cu combustibilul,
- Variațiile de combustibil în rezervor,
- Compararea consumului prin diferite moduri de măsurare cu ajutorul funcționalităților telematice
...și care sunt cei 5 pași practici pe care poți să-i aplici ca să reduci consumul de combustibil din flota ta.