Monitorizare Auto: Cum evaluezi comportamentul șoferilor

Scris de: Camelia Filip in data de: 09.01.2019 13:10:24

monitorizare auto - comportament soferi, safefleet

Cele mai importante 5 reguli de bună practică pe care fiecare administrator de flota ar trebui să le utilizeze în mod activ pentru a putea crește performanța flotei pe care o administrează gravitează în jurul reducerii riscurilor și stabilirii și comunicării unei politici coerente de management si monitorizare a flotei auto:

  • Regula#1: Anticipează la timp riscurile în baza unor date existente
  • Regula#2: Simplifică procesul de mentenanță
  • Regula#3: Stabilește un sistem de evaluare pentru șoferii din flotă
  • Regula#4: Monitorizează constant principalii indicatori de performanță
  • Regula#5: Asigură-te că poți comunica simplu și eficient cu șoferii tăi

Câte dintre aceste reguli de bună practică aplici deja în flota pe care o administrezi?

Comportamentul la volan al șoferilor din flotele auto s-a dovedit ca fiind unul dintre cele mai importante elemente de risc și pierderi pentru flotele auto. Stabilirea unui sistem de evaluare a acestora devine astfel o practică obligatorie pentru orice manager de companie care își dorește să asigure profitabilitate cu riscuri minime.

Ce impact poate avea comportamentul șoferilor asupra siguranței flotei?

  • Scăderea satisfacției clienților
  • Depășirea termenelor de livrare
  • Reducerea productivității
  • Creșterea cheltuielilor cu combustibilul
  • Creșterea cheltuielilor cu reparațiile sau cu achiziția de noi vehicule

Cum poți urmări eficient comportamentul șoferilor cu ajutorul monitorizării auto?


Prin funcționalitatea Comportamentul șoferilor, fiecare șofer primește un scor pe baza mai multor factori: accelerarea bruscă, frânarea bruscă, incidentele, depășirea limitei viteză și staționarea cu motorul pornit. Acest scor te ajută să iei măsurile potrivite de îmbunătățire a comportamentului șoferului, să reduci costurile cu combustibilul și practicile greșite.

Ce limitări îți impune GDPR-ul pentru evaluarea comportamentului la volan și ce ai de făcut ca să eviți amenzile?

Prin noile reglementări europene a crescut, în special, responsabilitatea administratorilor de flotă cu privire la modul în care gestionează fluxul de date, astfel încât o serie de informații să nu mai fie înregistrate în sistem în anumite intervale orare.

Exemplificare: mașinile companiei tale pot fi folosite de șoferi și după program sau în weekend? Conform noilor reglementări, trebuie să te asiguri că platforma de monitorizare auto nu mai înregistrează date în aceste perioade.

Funcționalități care te pot ajuta în scop GDPR: Buton scop călătorie și SafePush sunt două funcționalități telematice care îți permit să stopezi arhivarea și accesarea de date în afara orelor de lucru fără a compromite coerența procesului de monitorizare a flotei.

Vrei să afli cum poți crește profitabilitatea flotei tale și atrage beneficii suplimentare prin adoptarea unor reguli de bună practică?

Descarcă ebook-ul Ghid de creștere a siguranței în flotele auto: Cum să reduci costurile și să elimini cele mai importante riscuri ca să afli care sunt cele mai importante 5 reguli de bună practică pe care fiecare manager ar trebui să le utilizeze în mod activ pentru a putea crește performanța flotei pe care o administrează.

Click me

Topics: Comportamentul soferilor