O zi la serviciul unui manager de flote auto

Scris de: Camelia Filip in data de: 23.05.2019 11:31:00

safefleet-1

O poveste despre eficiență și responsabilitate

Cel mai des vorbim despre activitatea managerilor de flote auto și le oferim informații utile despre cum să gestioneze mai eficient flotele și despre cum reușesc să optimizeze zilnic costurile, consumul de combustibil, rutele sau comportamentul șoferilor.

Comunicăm constant cu clienții noștri și cu cei interesați de sistemele de monitorizare auto. Facem update-uri de soft, implementăm soluții, luăm pulsul utilizatorilor SafeFleet și răspundem la solicitări.

Astăzi, ne-am gândit în schimb, să mutăm focusul de la serviciile pe care le oferim, către omul manager de flote auto și ne-am întrebat cum arată o zi din viața profesională a acestuia.

Stăm de vorbă cu o persoană pragmatică, organizată și cu o atenție deosebită la detalii. Managerul de flote auto este pasionat de mașini și cunoaște legislația auto despre traficul intern și extern de mărfuri.

El este Mircea, Manager de Flotă la ”Compania Zet”.

mircea

Programul său zilnic conține activități de monitorizare, taskuri de gestiune a bugetelor și realizarea de rapoarte. Atunci când coordonezi zeci sau chiar sute de vehicule, rutele și șoferii acestora, disciplina și acuratețea datelor cu care lucrezi sunt esențiale.

Responsabilitățile lui Mircea se bazează pe următorii piloni:

  • COMUNICARE

Coordonarea unei echipe implică abiltăți de comunicare și de rezolvare a problemelor în timp real. Un manager de flote ține cursuri profesionale șoferilor despre utilizarea în parametri corecți a vehiculului, utilizarea eficientă a combustibilului și modalități de reducere a costurilor cu transportul.

Comunicarea este necesară și în situațiile legate de documente, aprobări, revizii tehnice sau taxe internaționale. Unele flote auto oferă posibilitatea de comunicare directă cu șoferul prin sistemul de dispecerat.

  • MONITORIZARE

Cu cât flota auto este mai mare, cu atât gestiunea acesteia presupune un efort mai ridicat. Un software de gestiune a flotei îi oferă managerului o varietate de informații despre starea mașinilor în timp real, unde se poziționează acestea și activitatea generală a flotei din punct de vedere geografic, al costurilor și al programului de lucru. Monitorizarea efectivă presupune și observarea în timp real a poziției camioanelor sau vehiculelor pe ruta stabilită și oferirea de informații șoferilor dacă apar situații neprevăzute.

Mircea ar putea lucra, de exemplu, cu SafeFleet Base, un software care acoperă nevoile esențiale de tracking GPS.

Pachetul SafeFleet Base

  • RAPORTARE ŞI DECIZIE

Odată obținute datele, acestea necesită raportate superiorilor și gestionate în funcție de rezultate. Atenția la detalii este un aspect important pentru analiza informațiilor complexe și luarea deciziilor.
Aici intervine gestiunea bugetelor pe perioadele următoare, ajustarea comportamentelor ineficiente ale șoferilor și de ce nu, recompensarea celor care au fost cel mai eficienți pe durata unei perioade.

  • PERFECȚIONARE

Munca unui manager de flote auto nu se reduce doar la trainingul oferit celorlalți, ci presupune și o continuă autoperfecționare. Acesta poate studia limbi de circulație internațională, materiale despre cum să devină un lider mai bun pentru echipa lui și tutoriale despre gestiunea mai eficientă a resurselor financiare.

A fi manager de flote auto nu este ușor, dar este cu siguranță satisfăcător. O zi din viața profesională a acestuia îmbină cel puțin un element din pilonii de mai sus și devine mai complexă pe măsură ce business-ul își extinde activitatea.

Managerul de flote auto poate face parte dintr-o echipă cu mai mulți colegi pe aceeași poziție, fapt care include și un extra spirit de echipă, colaborare și motivare.

Peisajul gestiunii unei flote auto este complet atunci când tehnologia performantă susține activitatea de zi cu zi. De aceea am și creat soluțiile telematice SafeFleet, pentru ca mașinile să ajungă la destinația dorită, iar clienții clienților noștri să primească serviciile promise.  

Click me

Topics: Managementul flotei