Plata taxei de drum in Ungaria daca esti client SafeFleet!

Scris de: Old Site Safe Fleet in data de: 15.10.2013 14:25:00

Ca furnizor de telematica si servicii de monitorizare GPS, oferim clientilor nostri posibilitatea de a plati automat taxele de drum in Ungaria. Autoritatile maghiare au implementat noul sistem, denumit HU-GO, de taxare diferentiata a drumurilor in functie de distanta parcursa, aplicat la autovehiculele de peste 3.5 tone.

Noul sistem presupune achizitia unui OBU HU-GO (On Board Unit) separat care calculeaza distanta parcursa de vehicul. Clientii SafeFleet nu sunt obligati sa cumpere acest sistem, deoarece sistemul de monitorizare GPS SafeFleet X700 este conectat la HU-GO. ETA Automatizari Industriale a semnat un contract de autorizare a echipamentelor SafeFleet X700 cu AAK, compania de autostrazi din Ungaria.

Suntem acreditati oficial AAK si putem fi gasiti in lista de parteneri de pe site-ul oficial HU-GO:

ETA AI partener

Sistemul de plata taxei de drum HU-GO este posibil doar cu SafeFleet X700!

Pasul 1:

Mai intai, inregistrati-va pe site-ul HU-GO. Mergeti la adresa hu-go.hu, alegeti limba romana si dati click pe inregistrare:

inregistrare hu go

 

Pasul 2:

Completati datele dvs. de contact:

Inregistrare date client HU-GO

Completati datele despre sediu:

Inregistrare date sediu HU-GO

Completati si datele primului vehicul si salvati:

Inregistrare vehicul

Veti primi pe email numele de utilizator si parola. Reveniti la site si logati-va cu datele primite pe email.

Pasul 3:

Apoi adaugati alte vehicule, daca aveti mai multe:

Adaugati vehicul

Mergeti la "Vehiculele de pe toate conturile personale", apoi la "Nou". Completati toate datele despre vehicul. OBU ID si OBU PIN sunt furnizate in aplicatia SafeFleet Portal, la Rapoarte -> Taxa drum HU-GO. La campul "Categorie de drum", alegeti Web. Completati si ultimele 5 campuri cu date din Cartea de Identitate a Vehiculului.

adauga-vehicul

Pasul 4 (optional):

Daca adaugati un vehicul fara datele OBU ID si PIN, atunci este nevoie sa conectati vehiculul la contul personal.

Conectare cont personal

Mergeti la "Vehiculele conectate la prezentul cont personal", apoi veti vedea lista vehiculelor. La vehiculul fara date OBU, mergeti la "Conectarea vehiculului la OBU":

Conecteaza vehicul

Apoi introduceti OBU PIN si OBU ID pe care le puteti prelua din raportul Taxa drum HU-GO, in SafeFleet Portal si salvati.

Pasul 5:

Puteti sa va alimentati cu bani contul HU-GO la "Alimentarea contului personal":

Alimentare cont

Aveti doua modalitati de a alimenta contul: cu cardul dvs. personal direct din aplicatie sau prin transfer bancar in contul furnizat pe site.

Alimentare bani

Daca doriti sa platiti cu cardul, introduceti suma alimentata in HUF. Apoi veti fi redirectionat catre o pagina securizata pentru a introduce si datele cardului.

In cazul in care este necesar sa cumparati tichete mergeti la "Cumparare bilete pentru ruta proiectata" si completati campurile de acolo. Puteti cumpara tichete din aplicatie sau din benzinarii.

Aveti la dispozitie documentul de Intrebari frecvente sau FAQ la pagina de acasa -> Noutati -> FAQ.

FAQ HU-GO

Topics: Sisteme OBU - Taxe de drum si viniete