Românii care merg în Ungaria pot plăti vigneta pentru autostradă cu telefonul mobil

Scris de: Camelia Filip in data de: 16.06.2016 15:03:14

 

Nu intrați în Ungaria fără vignetă!

În cazul în care tranzitați Ungaria și poliția a constatat folosirea autostrăzilor fără plata vignetei, aceasta va verifica retroactiv înregistrările pentru o perioadă de 180 de zile în loc de 90 de zile. Procedura a intrat în vigoare la 01.01.2016!

Autoritățile maghiare, în cadrul unei anchete privind utilizarea fără drept a drumului de către un vehicul, au posibilitatea să pună în mișcare procedura contravențională pentru toate abaterile constatate în perioada de timp anterioară de 180 de zile verificată sau până la primul control precedent înregistrat în această perioadă.

ungaria vigneta autostrada plata telefon mobil, safefleet

Amenzile contravenționale aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră au o valoare cuprinsă între 10.000 și 300.000 HUF. Poliția poate impune achitarea pe loc a amenzii. Puteți evita toate aceste neplăceri prin achiziția vignetei înainte de a intra pe teritoriul Ungariei, folosind aplicația mobilă TPark pentru Android, disponibilă gratuit pe Google Play. Este cea mai simplă metodă de cumpărare a vignetei: folosești telefonul mobil și nu te mai oprești în benzinării.

Tranzacțiile realizate prin aplicația TPark sunt recunoscute de Agenția Naționala de Plăți Mobile din Ungaria (Nemzeti Mobilfizetési ZRT).

Află toate detaliile și informațiile utile pe site-ul aplicației TPark.

SafeFleet_Demo.jpg

Topics: Evitare amenzi