SafeTacho, soluția completă pentru descărcarea datelor din tahograf

Scris de: SafeFleet in data de: 10.09.2019 12:33:00

safetacho solutie descarcare date tahograf, safefleet

Sistemul prin care se înregistrează orele de odihnă și de lucru al șoferilor, tahograful, va împlini anul viitor (în 2020) 100 de ani de la introducerea acestuia pe piață. Scopul inițial al invenției a fost acela de a măsura călătoriile feroviare.

În anul 1952 instalarea tahografelor a devenit obligatorie în Germania pentru vehiculele de peste 7,5 tone, iar ulterior și vehiculele comerciale sau autobuzele au fost echipate cu acest dispozitiv.

1969 vine cu obligativitatea de a înregistra timpii de lucru ai șoferilor, iar în anul 1970 utilizarea tahografelor devine o regulă și în Europa, valabilă pentru toate camioanele de peste 3,5 tone. 

În 2006, tahografele digitale devin o prioritate pentru vehiculele noi, acestea înregistrând automat timpii de odihnă și fiecare pauză.

De ce se acordă o importanță atât de mare tahografelor?

Inițial, motivele principale ale creării acestui dispozitiv este înregistrarea duratei și vitezei călătoriilor. Ulterior, remarcându-se multitudinea de accidente din trafic datorate stilului de condus defectuos al șoferilor obosiți și suprasolicitați, s-a hotărât ca scopul tahografului să fie și acela de a monitoriza și timpii de odihnă și de repaus. 

Iată că așa am ajuns în prezent, în anul 2019, unde legislația europeană prevede ca un șofer de tir să conducă maxim 9 ore zilnic și să facă o pauză de minim 45 de minute la fiecare 4 ore de condus. Perioada de repaus zilnică trebuie să fie de minim 11 ore.

Cum accesează compania ta datele din tahografe?

Presupunem că utilizezi tahografe digitale pentru flota ta auto și descarci la fiecare 28 de zile datele de pe acestea. Folosești vreun software dedicat pentru această activitate? 

Pachetul SafeTacho de la SafeFleet este serviciul care răspunde punctual nevoilor tale și îți oferă un sprijin real în evaluarea activității flotei auto.

SafeTacho conține 3 pachete: TachoDownload, TachoDriver, Tacho RealTime, menite să îți ofere exact serviciile de care ai nevoie.

1. Tacho Download

Cel mai solicitat pachet SafeTacho ce permite descărcarea datelor cu ajutorul unor soluții mobile sau de la distanță.

2. Tacho Driver

Pachetul SafeTacho ce facilitează asocierea șoferilor pe baza cardurilor din tahograf cu diverse rapoarte privind performanța lor și a flotei.

3. Tacho RealTime

Tacho RealTime este un pachet ideal pentru cei care doresc să urmărească în timp real informațiile primite de la tahograf. Cu Tacho RealTime ai acces la reprezentarea grafică a stărilor șoferilor și intervenirea pe loc atunci când sunt încălcări ale legii.

Optează pentru întregul serviciu SafeTacho și vei beneficia de următoarele avantaje:

  • Accesare rapidă a datelor din tahograf
  • Identificarea cu acuratețe a șoferilor
  • Control asupra modului în care sunt conduse vehiculele
  • Calcularea cu acuratețe a costurilor flotei
  • Acces la foi de parcurs, raport călătorii, raport comportament șoferi


Poți de asemenea achiziționa doar un pachet din cele 3, important fiind să alegi pe acela care se potrivește cel mai bine flotei tale auto. Partea bună este că poți cere o ofertă adaptată nevoilor companiei, beneficiind de flexibilitate și opțiuni customizate pentru dimensiunea business-ului și a nevoilor acestuia.

Click me

Topics: SafeTacho