SafeFleet lansează primul Studiu de Piață din România pe tema monitorizării flotelor auto

Scris de: Camelia Filip in data de: 26.10.2016 10:59:21

Impresiile împărtășite de clienții noștri de-a lungul timpului și rezultatele obținute ne-au confirmat performanța serviciilor noastre - performanță pe care am mizat încă de la început.

Pentru a întregi tabloul așteptărilor și evaluărilor clienților, în particular, și a utilizatorilor și a persoanelor de decizie interesate de utilizarea sistemelor de monitorizare, în general, am demarat, în urmă două luni, o campanie de sondare a opiniei acestora prin realizarea Studiului de Piață: Impactul soluțiilor de monitorizare GPS asupra industriilor românești în 2016.

“Obiectivul nostru este să adaptăm din mers SafeFleet la exigențele managerilor de flote astfel încât să le putem oferi constant acestora performanță și flexibilitate.” - Claudiu Suma, CEO şi cofon­dator al Safefleet (ETA Auto­mati­zări Industriale).

284 de respondenți din România, persoane reprezentative pentru business-uri cu interes direct în utilizarea unei platforme de monitorizare GPS, au fost chestionați în mediul online prin accesul la un set de 14 întrebări dinamice - mix de întrebări închise și întrebări deschise - care au avut ca temă centrală sistemele telematice (de monitorizare GPS).

banner-comunicat-safefleet.png

Răspunsurile obținute ne-au ajutat să descriem în linii relevante percepția de ansamblu și așteptările utilizatorilor acestor sisteme de monitorizare, și să evidențiem următoarele aspecte:

  • Ce tipuri de industrii sunt interesate în utilizarea platformelor
  • Care este rata de utilizare a sistemelor de monitorizare
  • Raportarea la utilitatea și beneficiile sistemelor
  • Ce intenții investiționale există la ora actuală cu privire la managementul flotelor auto
  • Experiența în utilizarea platformelor
  • Care este timpul estimat de obținere ROI pozitiv
  • Care este gradul de extindere a flotelor
  • Evaluarea platformelor de monitorizare
  • Tipuri de funcționalități ale sistemelor
  • Cei mai relevanți indici de eficiență în utilizarea sistemelor de monitorizare
  • Impactul asupra costurilor operaționale ale flotei
  • Percepția beneficiilor subsecvente
  • Dificultăți de management în afara utilizării platformelor
  • Costurile de mentenanță ale flotelor auto

Prin acest studiu de piață ne-am propus, practic, să subliniem nivelul de performanță generat de utilizarea sistemelor de monitorizare GPS, modul în care managerii de flotă se raportează la ele și cum trebuie să reflecte aceste sisteme dinamica schimbărilor și așteptărilor din diferite industrii.

Concluziile desprinse din Studiului de Piață: Impactul soluțiilor de monitorizare GPS asupra industriilor românești în 2016 reflectă informații de importanță majoră deopotrivă pentru utilizatori cât și pentru dezvoltatorii acestor platforme.

În România, sistemele de monitorizare GPS sunt alipite unei piețe dinamice, sensibile la schimbările de context economic din plan național și european. Vom mai putea vorbi pentru o perioadă despre o piață fragmentată, cu foarte mulți jucători mici, și doar câteva companii puternice, capabile să ofere soluții de monitorizare GPS performante. În mai puțin de doi ani preconizez, însă, că peisajul concurențial se va schimba semnificativ iar pe piața sistemelor de monitorizare a flotelor auto vor rămâne doar cei care vor fi în continuare capabili să răspundă așteptărilor clienților.” - Claudiu Suma, CEO şi cofon­dator al Safefleet (ETA Auto­mati­zări Industriale).

Vrei să înțelegi ce impact poate avea utilizarea unei astfel de platforme asupra business-ului tău? Cum vor fi influențate costurile operaționale? De ce din ce în ce mai multe companii consideră sistemele de monitorizare a flotei auto o investiție inevitabilă și utilă?

Descarcă GRATUIT Studiului de Piață: Impactul soluțiilor de monitorizare GPS asupra industriilor românești în 2016 și află cum, când și de ce ar trebui să optezi pentru soluțiile de monitorizare a flotei auto.

New Call-to-action

Topics: Noutati SafeFleet