Rally Raid monitorizat de SafeFleet

Scris de: Camelia Filip in data de: 17.08.2016 12:14:17

Rally raid în Romania 

Rally raid-ul a prins contur în Romania anul trecut când s-a afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și de atunci se încearcă adaptarea regulamentului FIA la condițiile naționale. 

 
rally raid romania monitorizat de safefleet 
Campionatul Național de Rally Raid România

Weekendul 22-23 aprilie a găzduit prima competiție a Campionatului Național de Rally Raid 2016, desfășurându-se la Brașov, sub numele de Baja 500.  Aceasta a fost o premieră pentru motosportul tot-teren din România, pentru complexitatea sa și proba specială de tip maraton pe care a propus-o.

Baja 500 a fost urmat îndeaproape de Bistrița rally-raid, 27-29 mai, cu un traseu montan de aproximativ 480  km din care 300 km probe speciale unde au participat echipe din România, Italia și Israel. Urmează penultima etapă a acestui sezon- Timiș Rally Raid.

A-Car Rally Raid- Memorial Corneliu Țiț

Timiș Rally Raid se va desfășura în perioada 01-03 Septembrie, având participanți atat din România cât și din străinătate. Competiția are un traseu cu o lungime de aproximativ 500 km, iar probele speciale se vor desfășura pe drumuri agricole de exploatare, drumuri forestire și drumuri comunale. Timiș Rally Raid numără aproximativ 30 de vehicule de care poti fi de tipul:

  • Mașini 4x4 modificate (T1)
  • Mașini 4x4 de serie (T2)
  • Vehicule de teren modificate (T3)
  • Motociclete enduro
  • ATV de competiție 4x4
  • QUAD de competiție 

Startul se va da  în Timișoara, pe calea Lugojului,  parcarea Hotelului 2000 la ora 11:00. Proba specială va dura o oră și se va desfășura între Giarmata și Ianova. Aceasta poartă numele lui Corneliu Țiț, fost campion național care a decedat anul trecut. 

ovidiu-domide-daniel-nistor-castigatorii-trofeului-paul-badea-1-1

                            Ovidiu Domide si Daniel Nistor © Bogdan Negru

SafeFleet susține Timiș Rally Raid-ul și va monitoriza GPS toate vehiculele din competiție, astfel acestea nu-și vor pierde semnalul în zonele off-road si arbitrii le vor putea urmări traiectoria în timp real, durata, poziția curentă actualizată și estimarea distanță-timp. Fiecare șofer va avea un user in aplicația de monitorizare SafeFleet Portal pentru a putea dispune de funcționalitățile și rapoartele necesare.

Ne vedem acolo!

 

 

 

Citește și alte articole asemănătoare:

Hai cu SafeFleet și Low Gear Explorers în Iran

SafeFleet alături de UPT, la Formula Electric & Hybrid Italia

Cum să ai poziția vehiculului actualizată rapid

Topics: Evenimente