Închiderea rețelelor 2G și 3G în Europa

Scris de: SafeFleet in data de: 12.08.2024 10:22:15

gps-tracking-moving-truck-with-container-map_955712-17877

O mare parte dintre operatorii de telecomunicații vor începe treptat să închidă rețelele 2G și 3G până la finalul anului 2025.
Închiderea rețelelor 2G și 3G va afecta multe industrii, printre care și cea de transport rutier de marfă. Asta înseamnă că firmele de transport care utilizează sisteme de monitorizare care se conectează la aceste rețele vor trebui să-și schimbe echipamentele cu cele care utilizează rețeaua 4G.
Citește mai departe articolul nostru pentru a afla cele mai importante informații privind închiderea rețelelor 2G și 3G și cum să te adaptezi noii situații.

De ce se închid rețelele 2G și 3G

2g
Închiderea acestor rețele va avea loc pentru a se putea extinde rețelele 4G și 5G și, implicit să crească calitatea celor 2 din urmă. 
Într-o perioadă în care digitalizarea cuprinde tot mai multe sfere, a venit și vremea transportului de marfă să se dezvolte din punct de vedere tehnologic. Adoptarea noii tehnologii va permite o transmitere de date mult mai rapidă și mai performantă.
Oprirea serviciilor 2G și 3G va avea loc treptat, nu doar în Europa, ci în întreaga lume.


Când se închid rețelele 2G și 3G?


Companiile de telecomunicații din Europa au închis deja cele 2 rețele în unele țări, urmând ca până la finalul anului 2025 să se alăture și alte țări.
Mai jos găsești harta cu țările care au închis sau urmează să închidă rețelele 2G și 3G

SF_harta2g3g
Cum va influența domeniul transportului de marfă


Flotele auto vor trebui să facă modificări la echipamentul de monitorizare GPS care folosește rețeaua 2G. Amânarea înlocuirii echipamentului va duce la dificultăți în monitorizarea flotei, precum și tot ce înseamnă gestionarea vehiculelor din firmă. 
Mai exact, vehiculele vor începe să aibă probleme cu transmisia locației sau alte informații atunci când intră pe teritoriul unei țări care nu are acoperire 2G sau 3G.
Ce alte informații nu vei mai putea transmite prin intermediul echipamentului:
- înregistrările în tahograf
- locația exactă
- alerte și alte notificări


Ce trebuie să faci în perioada următoare?

gps-1
Transportatorii vor trebui să înceapă înlocuirea echipamentului GPS cu unul care funcționează cu transmitere de date 4G cât mai curând. Astfel, vor evita perturbările în ceea ce privește transmisia datelor și gestionarea flotei din cauza unui semnal slab.
Cu noile echipamente 4G vei avea un control mult mai bun asupra flotei tale și vei putea accesa datele de la vehicule indiferent de locația în care se află.
Profesioniștii de la SafeFleet îți stau la dispoziție pentru a te îndruma în procesul de înlocuire a echipamentului GPS cu unul care folosește tehnologia 4G. Cere o ofertă aici

Topics: Informatii