Descărcare fișiere Excel din SafeFleet Portal

Scris de: Camelia Filip in data de: 03.06.2016 08:31:13

 

Pentru de a vă face sarcinile mai ușoare și mai accesibile, echipa SafeFleet a implementat descărcarea din SafeFleet Portal a fișierelor în format XLSX (Excel), pe lângă formatele prestabilite (CSV și PDF).

297816_c765_4.jpg

Formatul XLSX reprezintă o îmbunătățire a formatului CSV deoarece afișează datele și informațiile într-o structură identică cu cea din SafeFleet Portal. 

Așadar, iată câteva beneficii:

  • Formatarea fișierelor Excel, odată descărcate, este posibilă. Astfel, aveți posibilitatea schimbării fontului, culorii sau dimensiunii celulelor, pentru a scoate un anumit lucru în evidență sau pentru a face informația mai descifrabilă și cititul mai plăcut.
  • Separatorii de zecimale se afișează în funcție de setările regionale ale calculatorului, indiferent de condițile în care s-a descărcat fișierul
  • Celulele de tip dată sunt afișate identic cu cele din Portal, nemaifiind doar simple texte și nemaiavând la final fusul orar.
  • Diacriticile nu mai sunt o problemă la formatul XLSX, ci apar întocmai ca și în rapoarte.
  • Linia cu totaluri nu mai apare decât în formatul PDF

În cazul în care nu aveți instalat pachetul Microsoft, vă recomandăm descărcarea în format CSV deoarece acesta se poate deschide cu orice alt tip de text editor. În orice alte situații, descărcarea de fisiere excel este mai recomandată.

                                                             
safefleet-portal

 

Citește și alte articole asemănătoare:

Coloanele din rapoartele SafeFleet Portal, editabile

Noua structură de rapoarte

Topics: atribute SafeFleet Portal