SafeFleet a redus amprenta de carbon cu 90% în 2020

Scris de: Crina Dobarcean in data de: 22.04.2021 15:25:38

Ziua Pământului_amprenta de carbon

 

Atenţia acordată asupra problemei schimbărilor climatice este în continuă creștere, iar viitorul depinde de măsurile pe care reușim să le luăm la timp. Tot mai multe companii caută soluții pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, pe care activitățile lor îl generează.

Potrivit Raportul intermediar privind politicile climatice ale UE în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră (GES) au scăzut cu 3,7% față de 2018, în timp ce economia UE a continuat să crească.

La nivel european, acțiunile în domeniul climei se vor intensifica, pentru a atinge în 2050 obiectivul de zero emisii nete de gaze cu efect de seră, conform Raportului Comisiei Europene. De aceea există o nevoie acută ca la nivel organizațional să luăm inițiativa și să implementăm politici concrete, cu rezultate vizibile. 

”Standardele privind emisiile de CO2 pentru autovehiculele, camionetele și vehiculele grele noi reprezintă factori esențiali pentru reducerea emisiilor provenite din transporturile rutiere. Până în 2025 și, respectiv, 2030, nivelul mediu de emisii provenind de la autovehiculele noi va trebui să fie cu 15% și, respectiv, cu 37,5 % mai mic decât în 2021, iar nivelul mediu de emisii provenind de la camionete va trebui să fie cu 15% și, respectiv, cu 31% mai mic decât în 2021.” (Raportul Comisiei Europene, Către o Europă neutră din punct de vedere climatic până în 2050)

Flota SafeFleet a crescut la 14 mașini electrice

Pentru că luăm în serios impactul pe care îl avem asupra mediului, am ales să reducem emisiile de gaz produse de flota SafeFleet, prin achiziționarea de mașini electrice. În prezent, flota SafeFleet este formată din 14 mașini electrice: o Tesla Model 3, două  BMW i3, șase Renault Zoe, trei Nissan Leaf, un VW ID.3 și un VW e-UP.

Potrivit raportului din Portal, pe an o mașină SafeFleet cu combustie internă parcurge 30.000 km cu o medie a amprentei de carbon de 160g/km, iar totalul emisiei de carbon rezultat este de aproximativ 4.800,0 kg CO2. SafeFleet a reușit, prin integrarea mașinilor electrice în flotă, să reducă emisiile de gaz cu efect de seră la aproape 90% în 2020.

Variante prin care poți să reduci amprenta de carbon

Luând în calcul faptul că activitățile fiecărei industrii este o sursă producătoare de emisii de carbon, considerăm importantă creșterea gradului de conștientizare la nivel intern și sprijinirea clienților în această direcție, ca fiind un început bun pentru construirea unui mediu mai curat și sănătos.

În urma experienței noastre, îți propunem câteva soluții pentru a reduce amprenta de carbon:

  • Să înlocuiești vehiculele vechi din flotă cu modele noi care poluează mai puțin;
  • Să schimbi o parte din mașinile din flotă cu variante electrice, mai exact acelea care desfășoară activități pe distanțe medii și scurte;
  • Să optimizezi rutele cu ajutorul unui sistem de monitorizare, pentru a nu face curse extra;
  • Să utilizezi raportul de carbon din portalul SafeFleet prin care poți să monitorizezi în mod constant nivelul de emisii al flotei tale și să vezi ce măsuri ar trebui luate pentru a menține un nivel scăzut al carbonului pe parcursul tuturor operațiunilor flotei tale.

Amprenta de carbon

 

Viitorul depinde de cum reușim să accelerăm acțiunile de construire și implementare a obiectivelor de sustenabilitate.

Contactează acum echipa SafeFleet și cere mai multe detalii despre raportul de carbon, și alege să faci o schimbare în companie, pentru o schimbare la nivel național.

New call-to-action

 

Topics: Noutati SafeFleet