Soluții automatizate SafeFleet pentru flotele de distribuție a farmaceuticelor

Scris de: SafeFleet in data de: 20.08.2021 13:43:08

Solutii_gestionare_flote_auto_in_industra_farma_SafeFleet

 

Lipsa de coordonare, impredictibilitatea situației provocată de pandemie, dependența constantă de disponibilitate a resurselor în livrare, administrarea transportului și vizibilitatea asupra acestuia sunt doar câteva provocări care pot interveni în distribuția farmaceuticelor.

De multe ori, cum este cazul producției de vaccin, orice provocare întâmpinată pe drum se poate transforma într-o problemă gravă la nivel de companie distribuitoare. 

Din acest motiv, alinierea calității serviciilor de transport cu produse care au un impact direct asupra consumatorilor este critică. Dacă îți dorești să atenuezi costurile financiare cât și să asiguri continuitatea operațională în distribuția farmaceuticelor, iată la ce trebuie să te aștepți și ce soluții să implementezi în companie.

 

Provocările în distribuția farmaceuticelor și cum să le reduci

În ultima perioadă procesul operațional al multor producători a suferit transformări datorate schimbărilor neprevăzute din perioada pandemiei. În rândul multora, cum este cazul companiilor farmaceutice, aceste schimbări au fost accelerarea diverselor soluții digitale, precum inteligența artificială, automatizare, big data etc. Cu toate acestea, specialiștii se așteaptă ca distribuția farmaceuticelor să se confrunte în continuare cu provocări datorate lipsei de instrumente potrivite situațiilor neprevăzute. 

 

Care sunt principalele provocări ce ar putea interveni în distribuția companiilor de farmaceutice?

  • Impredictibilitatea condițiilor de călătorie - implicit a transportului, este un factor constant de îngrijorare pentru toți distribuitorii de produse farmaceutice, și nu numai, iar una dintre metodele pentru depășirea acestor situații este ca procesul decizional să devină prioritar, împreună cu un plan bine pus la punct;
  • Schimbări la nivelul comportamentului de cerere - clienții au început să aibă cerințe din ce în ce mai diverse, datorate unui cumul de factori precum cei politici, de sănătate, economici etc. În aceste condiții, distribuitorii trebuie să răspundă rapid la nevoi, livrând la timp produsele farmaceutice așteptate;
  • Lipsa materiei prime - acest factor este strâns corelat cu cel anterior, la care se adaugă nevoia de procurare a materiei, ceea ce poate deveni un proces de administrare foarte riscant în lipsa unor instrumente de planificare și monitorizare a întregului lanț de distribuție;
  • Promptitudinea livrărilor în condiții neprevăzute - timpul va continua să fie o provocare pentru majoritatea distribuitorilor, iar optimizarea unor aspecte precum planificarea manuală a traseului sau costurile asociate în caz de incidente va ajuta transportatorii de farmaceutice să facă față cererilor din partea clienților;
  • Lipsa integrărilor necesare pe întreg procesul logistic - împreună cu lipsa diverselor soft-uri sau instrumente inovatoare, țin pe loc distribuția farmaceuticelor, în timp ce noile tendințe și așteptări fac loc unui proces de transport al farmaceuticelor sigur și rapid.  

În ceea ce privește distribuția unor produse atât de sensibile, precum sunt farmaceuticele, companiile care încă desfășoară activități repetitive manuale care pot produce erori ar trebui să facă tranziția către o alternativă mai sigură și eficace pentru clienții finali. Această alternativă trebuie să fie una potrivită pentru companiile de distribuție, astfel încât, pe lângă siguranța și calitatea livrării, și productivitatea echipei să crească semnificativ. 

Pentru a fi cât mai pregătit pentru schimbările din industria farmaceutică, poți începe prin a acorda mai multă atenție unor bune practici precum utilizarea unei rețele eficiente de conectare și colaborare, analizarea procesului de producție a farmaceuticelor, asigurarea trasabilității transportului.

Dacă îți dorești mai mult decât atât, poți alege să colaborezi cu un partener care să îți ofere soluții sigure pe durata transportului. Iată soluțiile pe care le poți folosi pentru flota ta auto în distribuirea farmaceuticelor.

 

Soluțiile SafeFleet pentru gestionarea flotelor auto din industria farmaceutică

Portalul SafeFleet răspunde nevoilor companiei tale în monitorizarea, optimizarea și managementul flotei de distribuție a farmaceuticelor. Platforma este eficientă pentru administratorii de flotă care își doresc informații la îndemână pentru a lua deciziile corecte, să gestioneze situațiile neprevăzute, să se alinieze cu așteptările clienților. În cele din urmă, productivitatea la locul de muncă va crește datorită timpului economisit pentru activitățile repetitive. 

Prin integrarea software-ului de rutare în procesul tău operațional de monitorizare, vei eficientiza resursele necesare planificării traseelor și vei putea comunica datele de livrare corecte, asigurându-te că acestea vor fi respectate. 

Citește și: Cum optimizezi rutele flotei auto pentru a economisi timp și combustibil.

Aplicația mobilă fliGo îți oferă acces la cele mai importante informații actualizate despre flota de transport, în orice locație. În plus, printr-un cont în aplicație, clienții tăi pot fi notificați cu privire la poziția vehiculelor, astfel încât vor ști care este statusul livrărilor, în orice moment. 

Echipament dotat cu antene GSM și GNSS, pentru urmărirea şi localizarea vehiculelor. Compania ta va putea colecta date utile precum coordonatele dispozitivului, care ulterior vor putea fi transmise prin rețeaua GSM pe server. Împreună cu acesta, poți utiliza imobilizatorul electronic, un instrument de imobilizare a vehiculului de la distanță, care se montează pe acesta cu scopul de a oferi mai multă protecție și siguranță suplimentară anti-furt. 

Senzori de temperatură în interiorul vehiculelor, cu alertă către administratorul de flotă. Pentru a menține în condiții optime mărfuri perisabile precum medicamentele, această soluție SafeFleet pune la dispoziție patru senzori de temperatură ce permit administratorului să o controleze de la distanță, atunci când aceasta urcă sau coboară sub o anumită valoare. Printre cele mai importante avantaje ale acestor senzori este faptul că reprezintă o dovadă a menținerii calității medicamentelor distribuite de compania ta. 

Buton de panică instalat într-o zonă accesibilă șoferului autovehiculului, ce funcționează ca un modul de alertă pentru semnalarea diferitelor defecțiuni sau accidente. În astfel de cazuri, administratorii primesc alerte prin SMS și email, pentru a putea lua măsurile necesare de asistență cât mai prompt, astfel încât distribuția să nu aibă întârzieri semnificative. 

 

Beneficiile companiilor farmaceutice care aleg să distribuie cu SafeFleet

 

  • Eficientizarea costurilor de transport

Distribuția medicamentelor este o activitate importantă pentru orice companie farmaceutică, iar transportarea lor în condiții optime se poate transforma într-un proces costisitor. De la consumul combustibilului, la comportamentul șoferilor, administratorul unei flote trebuie să acorde atenție tuturor acestor detalii care, în cazul anumitor evenimente, pot contribui la creșterea costurilor.

Portalul SafeFleet eficientizează acest proces prin monitorizarea consumului de combustibil (prin sonda digitală, prin citirea datelor prin FMS, prin estimarea consumului și pe baza alimentării) și prin monitorizarea comportamentului șoferului (poți lua măsuri prompte pentru a evita posibilele amenzi datorate stilului de condus al șoferului și pentru a ține sub control consumul de carburant).

În același timp, cu funcția Geofence ai posibilitatea de a delimita călătoriile în interes de serviciu, de cele în interes privat, prin setarea din aplicație a programului de lucru, sau prin atribuirea șoferului responsabilitatea de a marca atunci când începe și se încheie fiecare călătorie, în funcție de scopul ei. 

 

  • Securitatea și siguranța echipei pe parcursul distribuției

Scopul distribuitorilor trebuie să se alinieze cu cel al furnizorilor (acela de a livra produse de calitate, care să corespundă așteptărilor clienților), ceea ce înseamnă că siguranța și securitatea distribuției trebuie să fie prioritară. Însă deseori, transportatorii de farmaceutice au de parcurs rute foarte lungi, iar acest lucru crește riscul de incidente ce pot interveni pe durata transportului. 

Prin utilizarea soluțiilor SafeFleet, vei putea să te asiguri că livrarea coletelor se face în siguranță, ca urmare a reducerii semnificative a incidentelor și costurilor aferente prin instrumente și funcții de monitorizare eficiente. 

 

  • Optimizarea timpilor de livrare

Situațiile neprevăzute care pot interveni în livrarea produselor farmaceutice sunt mai dificil de gestionat manual. De aceea, automatizarea anumitor activități specifice gestionării flotei auto ajută semnificativ în optimizarea timpului. Restricţiile de circulaţie, tonajul de pe traseu sau programul de lucru al clientului sunt o parte din acei factori pe care portalul SafeFleet îi poate monitoriza în așa fel încât să poți gestiona flota auto la capabilitatea maximă

În plus, atunci când intervin noi ordine de livrare în programul șoferilor, te poți adapta mult mai repede pentru alocarea noilor sarcini. Soluția SafeFleet te ajută să gestionezi astfel de situații prin oferirea informațiilor actualizate referitoare la locaţia curentă, direcţia de deplasare a vehiculului, disponibilitatea şoferilor sau timpii de condus. 

 

  • Asigurarea menținerii calității produselor

În cazul produselor perisabile, cum sunt multe farmaceutice, transportarea lor poate deveni o provocare, în special în condiții extreme de temperatură, sau în caz de incidente ce pot interfera cu circuitul tehnic al flotei, interferând astfel cu temperatura. Senzorii speciali de temperatură vor ajuta la reducerea unor astfel de riscuri, ajutându-te să livrezi corespunzător marfa și să satisfaci clienții pentru calitatea serviciilor de distribuție. 

 

Dacă îți dorești să eficientizezi procesul de distribuție, SafeFleet te poate ajuta să aduci calitatea serviciilor tale la nevoile actuale ale clienților tăi. Contactează-ne și îți vom arăta cum poți optimiza timpul livrării cu peste 30% cu ajutorul soluțiilor automatizate, pe lângă alte avantaje pe care le vei avea. 


Solutii Gestionare Flote Auto in Industria Farma, SafeFleet

 

Topics: Managementul flotei