Stațiile de încărcare pentru mașini electrice din România

Scris de: Camelia Filip in data de: 07.06.2019 16:28:12

statii incarcare masini electrice romania, safefleet

Un studiu realizat de SafeFleet anul trecut atestă că în anul 2018 erau 286 de încărcătoare electrice pe toată raza României în marile orașe, iar numărul de mașini electrice înregistrate era de 1200. Credem că este important să afli unde îți poți încărca autovehiculele dacă trimiți transporturi pe teritoriul țării sau pornești singur la drum.

Numărul înmatriculărilor mașinilor electrice a crescut cu peste 200% în 2018 față de anul 2017. Achiziția de autovehicule electrice crește într-un ritm mai lent în România față de alte țări din străinătate, dar suntem pe un trend pozitiv.

Există 4 tipuri de posibilități de încărcare a mașinilor electrice:

  • Plugshare - este o aplicație gratuită pentru cei care vor să-și încarce mașina, dar și pentru cei care își vor adăuga pe hartă propriul încărcător. Cei interesați pot găsi detalii despre stația de încărcare, adresa exactă, costul încărcării sau care sunt încărcările gratuite.

  • Plugsurfing - varianta Plugshare contra cost, care oferă facilități în plus, precum posibilitatea de plată a peste 100.000 de locații de încărcare din Europa.

  • Google Maps - oferă informații despre o parte din punctele de încărcare disponibile în România, iar în plus aduce și adresa, numărul de telefon și programul de lucru.

  • Chargemap - aplicație internațională pentru reperarea și plata încărcătoarelor electrice.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre stațiile de încărcare din România, urmărește infograficul de mai jos. Guvernul României a decis ca în următorii 2 ani să instaleze peste 1000 de stații de încărcare în toată țara.

infografic_lek3.co_statii_incarcare_romania_RO_v4_22042019

Descoperă încărcătoarele Lek3.co

 

Topics: masini electrice