8 practici eficiente pentru gestiunea flotei auto

Scris de: SafeFleet in data de: 20.11.2019 17:35:00

sistem gestionare flota, SafeFleet API

Gestiunea unei flote auto este o responsabilitate majoră pentru un manager sau administrator de flote. Esențial pentru acesta este modul în care realizează monitorizarea fiecărui vehicul în parte și cum reușește lunar să optimizeze activitatea șoferilor și procedurile de lucru.

Alegerea unui sistem de tracking GPS este opțiunea ideală pentru o gestiune eficientă, întrucât o flotă auto are nevoi complexe, iar dinamica activității este mereu în schimbare. 

Soluțiile de monitorizare GPS îți permit să eficientizezi modul în care folosești timpul de lucru și resursele umane și financiare.

Îți va fi mult mai ușor să alegi traseele cele mai potrivite, să împarți sarcinile șoferilor și să aloci vehiculele astfel încât să ai costurile cele mai reduse, menținând angajații, șoferii și clienții fericiți. Dacă alegi să utilizezi funcționalitățile platformei SafeFleet, vei vedea că monitorizarea auto prin gps este un proces extrem de ușor, iar optimizarea va fi următorul pas natural al flotei tale. 

Iată 8 practici eficiente prin care obții rezultate îmbunătățite, imediat ce ai instalat soft-ul oferit de SafeFleet.

1. Determină poziția curentă a mașinii tale cu ajutorul unui sistem de tracking GPS

 

Folosește-te de harta din portal ca să afli locația mașinilor tale în timp real, activitățile recente cât și poziția lor față de punctele tale de interes sau anumite adrese. Astfel, vei putea ști cărui șofer îi poți aloca o nouă sarcină și în cât timp o poate duce la capăt. 

Vizualizarea poziției vehiculelor în timp real este o funcționalitate în care poziția de pe hartă se actualizează rapid, o dată la 10-20 secunde. Acest beneficiu este extrem de important pentru firmele de transport intern și internațional, care pot transmite clienților poziția exactă a vehiculului și ora de sosire.

sistem tracking gps - pozitia curenta masina, safefleet


2. Stabilește locuri și regiuni de interes pe hartă utilizând Geofence


Alege opțiunea prin care să primești notificare atunci când un vehicul intră sau iese din regiunea de interes stabilită de tine. Astfel, ai certitudinea că vehiculele din flota ta ajung la locațiile potrivite, în intervalul de timp corespunzător.

Observă din imaginile capturate de mai jos momentele de intrare și de ieșire din punctele de interes, și cât a fost durata efectuării transportului.

administrare flota auto, safefleet

Citește și: OBU All-In-One, plata unică a taxelor de drum pentru tranzitul Europei

3. Monitorizează comportamentul șoferilor la volan

 

Pentru a verifica dacă stilul de condus al șoferilor tăi este unul corespunzător, poți urmări prin platforma SafeFleet diferite activități, precum frânele și accelerările bruște, timpul de staționare al mașinii sau depășirea vitezei regulamentare.

Astfel, poți lua măsuri din timp ca să contracarezi comportamentul neadecvat la volan al șoferilor.

administrare si monitorizare flota auto,safefleet

Până la 20% din consumul de carburant este cauzat de timpul de staționare cu motorul pornit. Funcționalitatea de monitorizare a comportamentului șoferilor permite măsurarea timpilor petrecuți în staționare cu motorul pornit. Poți seta o limită de staționare și astfel să primești notificări ori de câte ori are loc o staționare nejustificată. Folosind aceste informații, vei putea identifica și corecta șoferii care produc cheltuieli inutile de carburant.

De asemenea, ai posibilitatea să obții un profil de viteză și un sumar al staționărilor întregii flote printr-o reprezentare grafică:

gestionare flota auto,safefleet


4. Generează foaia de parcurs direct din platforma SafeFleet

 

Prin instalarea unui sistem de tracking GPS, poți să generezi automat foaia de parcurs și să economisești astfel timpul alocat completării manuale a documentului.

 floaie de parcurs - platforma safefleet


5. Setează alerte să fii la zi cu mentenanța vehiculelor direct din sistemul de gestionare flota

 

Fie că e vorba de RCA, CASCO, vignetă, ITP, schimbarea uleiului sau a pneurilor, în platforma de gestionare a flotei auto ai posibilitatea să setezi ce tipuri de taxe și documente dorești să înregistrezi. Astfel, vei ști cu precizie datele lor de expirare și vei primi notificări când e timpul pentru o nouă revizie la mașinile din flota ta.

sistem gestionare flota auto, safefleet

 

6. Ține evidența plății vignetelor direct în platforma SafeFleet


Poți vedea oricând statusul vehiculelor înregistrate pentru plata taxei de drum în Ungaria. Aceasta este o facilitate foarte utilă pentru transportatorii români care își desfășoară activitatea pe teritoriul Europei.

administrare si gestionare flota auto, safefleet


Citește si: fliGo by SafeFleet - aplicația prin care administrezi flota ta auto de pe mobil

7. Analizează călătoriile și distanțele parcurse ușor si rapid din platforma de tracking GPS SafeFleet


Descoperă unde au fost vehiculele tale și cât a durat staționarea acestora cu motorul pornit sau oprit. Ai o imagine de ansamblu a totalurilor pe flotă rapid și ușor direct din platforma GPS.

platforma tracking gps, safefleet

Totalul distanțelor parcurse de flota auto te ajută să optimizezi rutele și traseele efectuate de șoferii tăi. Optimizarea rutelor este procesul prin care determini cel mai rentabil traseu pentru vehiculele tale, deoarece scopul tău este de a obține rezultate mai bune cu mai puține resurse și mai puțini kilometri parcurși. 

Asigură-te că nu planifici rutele manual și apelezi la un soft care le realizează automat. Eliminarea kilometrilor parcurși inutil are un impact imens, iar cu cât vehiculele parcurg mai puțini kilometri pentru îndeplinirea sarcinilor, cu atât economisești mai mult.


8. Analizează activitatea flotei tale din mai multe perspective


Analizează activitatea flotei tale din punct de vedere geografic, al centrelor de cost, al programului de lucru, al țării și al lunilor din an în care a avut loc. Iată doar un exemplu despre tipurile de activități pe care le poți monitoriza: acoperirea geografică, activitatea transpusă în ROI sau fiecare activitate zilnică.

sistem administrare flota auto, safefleet

Dacă îți dorești o platformă de monitorizare a vehiculelor care să fie ușor de folosit, dar care să furnizeze date complexe despre flota ta auto, îți recomandăm să instalezi SafeFleet Base <https://www.safefleet.ro/safefleet-base/> pentru compania ta. Beneficiezi de posibilitatea de a monitoriza un număr nelimitat de utilizatori și vehicule, de a împărți mașinile în flote și subflote și de a avea acces gratuit la hărți Open Street Maps. De asemenea, primești notificări pentru evenimente si poți descărca rapoarte în formate multiple (pdf, xls, csv).

Free trial

 

Topics: Managementul flotei