Cum să controlezi consumul de combustibil al flotei tale auto

Scris de: SafeFleet in data de: 20.03.2020 08:38:58

consum combustibil flota auto - safefleet

Un indicator esențial pentru bunăstarea business-ului companiilor de transport și distribuție îl reprezintă consumul de combustibil. Cele mai mari costuri sunt cele legate de carburanți, fie că vorbim de motorină sau benzină, iar acestea pot influența semnificativ gradul de profitabilitate al companiei, aspect cu care administratorii de flote auto sunt deja familiarizați.

Nevoia de un control mai atent al combustibilului a fost confirmată de 80% din respondenții unui studiu Safefleet, realizat în 2019 în rândul clienților. Tocmai din acest motiv, îți prezentăm în cele ce urmează instrumentele prin care poți avea un control cât mai eficient al combustibilului.

SafeFleet oferă diverse metode pentru calculul consumului de carburant, în conformitate cu caracteristicile autovehiculelor (marca, modelul și anul fabricației), dar și cu bugetul de care dispui. Soluțiile de calcul ale consumului de motorină sau ale consumului de benzină măsoară cu precizie cantitatea consumată, fiind testate și validate de sute de implementatori.

Citește și: Ce software poți integra cu soluția de monitorizare de la SafeFleet?

Iată 4 instrumente de management al consumului de combustibil



1. Calculezi rapid consumul de combustibil, de la plin la plin

Una dintre cele mai apreciate metode de calcul a consumului de combustibil este bazată pe alimentările de la plin la plin. Calculul se va face în funcție de distanțele totale între alimentări – deci depinde și de monitorizarea precisă a poziției autovehicului. Următorul pas este compararea consumului de combustibil real din alimentări cu consumul normat al vehiculului (consum mediu estimat din fabricație). Diferențele mari între cele două valori pot indica furtul de combustibil.

2. Măsori eficient consumul de combustibil prin FMS

O altă modalitate este cea care măsoară consumul de combustibil prin FMS (Fleet Management Systems Interface), o soluție care monitorizează totalul de combustibil utilizat precum și nivelul acestuia, prin computerul de bord al mașinii. Acest instrument nu necesită găurirea rezervorului, fiind ușor și rapid de conectat prin intermediul a două fire, la magistrala de date a maşinii, numită tehnic CAN-BUS.

Citește și: De ce să instalezi un sistem de tracking GPS pentru flota ta auto?


3. Controlezi consumul de carburant al flotei auto cu o sondă digitală

O a treia soluție constă în implementarea unei sonde digitale, care oferă informaţii grafice şi tabelare privind variaţiile din rezervor. Aceste sonde măsoară nivelul combustibilului și se instalează în interiorul rezervorului. Cele mai multe dintre ele dețin un sistem de alertă prin care managerul unei companii transportatoare primește notificări atunci când au loc variații bruște de nivel în rezervorul mașinii. 

Citește și: fliGo by SafeFleet - aplicația prin care administrezi flota ta auto de pe mobil


4. Estimezi direct în aplicația SafeFleet consumul de carburant

Ultima modalitate este una de tip estimativ ce are în vedere cantitatea consumată în medie de un vehicul transportator, în conformitate cu volumul estimat în cartea tehnică a mașinii. În aplicația Safefleet va fi introdus consumul mediu estimat care va fi înmulțit cu numărul total de kilometri parcurși de șofer. Acest tip de consum include date orientative cu privire la performanţa flotei din punct de vedere al consumului, fără a necesita o investiție financiară. Această metodă de calcul a consumului de carburant este ideală pentru managerii care dețin un buget relativ limitat pentru a-și controla propria flotă de autovehicule. 

Te încurajăm să afli mai multe detalii despre metodele oferite pentru calculul consumului de carburant. Din portofoliul Safefleet fac parte deja peste 6.500 de clienți din întreaga lume, care se bucură în prezent de o excelentă gestionare a flotelor auto. Ei au acces în timp real la informații cu privire la autovehiculele din flota lor, prin care pot să se asigure că există o balanță echilibrată a consumului de carburant din firmă.

Cum controlezi consumul de combustibil al flotei auto

 

Topics: Consum combustibil